Nationale Recreatiegids

NRG Accommodaties nieuws

Normal_haven_scheveningen__den_haag__boten

Toeristenbelasting havens en campings Den Haag blijft gelijk


De toeristenbelasting voor havens en campings in de gemeente Den Haag zal niet omhoog gaan. Bed & breakfasts (B&B's) en hotels in de Hofstad krijgen vanaf 1 januari 2019 wél te maken met een tariefverhoging, zij het een beperkte van één euro. Dit meldt Omroep West.

Normal_w_hotels__logo_

Undercoveroperatie ontmaskerd dealende portiers luxehotel Amsterdam


Het vijfsterrenhotel W, direct achter het Paleis op de Dam, bood wel een heel bijzondere service: wie een lijntje coke of een pilletje nodig had kon hiervoor terecht bij een drietal portiers. De zogeheten welcome ambassadors liepen tegen de lamp toen ze met undercover agenten bleken de dealen. Dit meldt AT5.

Normal_veluwe__zandduinen

Veluwe Express stopt met rijden


De proef met de Veluwe Express, een buslijn die toeristische accommodaties met binnensteden en attracties als Paleis Het Loo en de Julianatoren verbindt, is mislukt. Begin mei werd een uitgebreider netwerk in gebruik genomen, maar het gebruik daarvan bleef ver achter bij de verwachtingen. Dit meldt De Stentor.

Normal_duitsland__toerisme

Oosterburen presenteren zich tijdens ReisMarkt Duitsland


Dinsdag 20 november organiseert het Duits Verkeersbureau haar grote jaarlijkse ReisMarkt Duitsland, specifiek bedoeld voor de Nederlandse reisbranche. Meer dan veertig toeristische aanbieders uit de Bundesrepublik zullen zijn vertegenwoordigd. Dit meldt Travel Pro.

Normal_amsterdam__rokin__grachtenpanden

Regels voor starten B&B in Amsterdam worden aangescherpt


Nu het aanbieden van een woning via Airbnb in Amsterdam aan steeds meer regels is gebonden, verschuift de verhuurfocus steeds meer naar bed & breakfast (B&B); die vorm van betaald onderdak verlenen door particulieren is nauwelijks gereguleerd. Daar wil de hoofdstad nu verandering in gaan brengen. Dit meldt de gemeente Amsterdam

Normal_airbnb__appartement__telefoon__hand

Één op zes Airbnb-hosts werkzaam in creatieve sector


Uit nieuwe data van Airbnb blijkt dat ongeveer één op de zes Airbnb-hosts (zestien procent) werkzaam is in de creatieve sector. Voor hen is het verhuren van woonruimte een belangrijke extra inkomstenbron naast hun werk als kunstenaar, filmmaker, artiest, designer of muzikant. Dit meldt Misset Horeca.

Normal_vakantiehuis__verval

Mogelijk duizenden dakloos door aanpak verloederde vakantieparken


Er is een nationaal actieplan in de maak om iets te doen aan vakantieparken die kampen met veel achterstallig onderhoud, illegale bewoning en criminaliteit. Probleem is dat zo’n 160.000 mensen permanent onderdak vinden in accommodaties die staan op dit soort plekken. Dit meldt het Financieele Dagblad.

Normal_strand_domburg

Groei dure vakantiehuizen Zeeland neigt naar overaanbod


De Zeeuwse markt van vakantiewoningen dreigt uit balans te raken, doordat er in het exclusieve topsegment te veel nieuwbouw bijkomt, terwijl het aanbod van goedkopere vakantiehuizen juist aan het verschralen is. Dat blijkt uit een rapport van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars en Taxateurs (NVM). Dit meldt BN DeStem.

Normal_rotterdam__touringcar

‘Rotterdam prijst zich uit markt bij verhogen toeristenbelasting’


De Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland is niet blij met de voorgenomen plannen van de gemeente Rotterdam om de toeristenbelasting te verhogen van 4,5 procent naar 6,5 procent. De Maasstad zou daarmee, na Amsterdam, de gemeente worden met de hoogste logiesbelasting van Nederland. Dit meldt RTV Rijnmond.

Normal_vakantiehuis__verval

Verloedering ligt op de loer bij Brabantse vakantieparken


Uit een onderzoek van de provincie Brabant blijkt dat een derde deel van de vakantieparken in Brabant dusdanig verouderd is dat ze eigenlijk niet meer geschikt is voor toeristen. Gedeputeerde Erik van Merrienboer werpt nu de vraag op of de parken niet beter gesloopt kunnen worden. Dit meldt Omroep Brabant.

Normal_vrouwe_justitia__standbeeld

Huurder die doorverhuurt riskeert boete: eigenaar pand ook


Niet alleen een huurder die zijn verblijf illegaal doorverhuurt aan toeristen riskeert een boete, ook voor de eigenaar van het pand geldt dit. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechter, die oordeelde in een zaak tussen de gemeente Amsterdam en twee eigenaren van een appartement in de buurt van het Vondelpark. Dit meldt Het Parool.

Normal_strand_domburg

Toename toerisme Domburg leidt tot Amsterdamse dilemma’s


De toename van het aantal toerisme zet niet alleen in Amsterdam de verhoudingen op scherp. Ook in het Zeeuwse Domburg gebeurt dit. Voor veel inwoners van de badplaats zijn de toeristen een vloek en een zegen tegelijk. Dit meldt Omroep Zeeland.

Logo_roompot_vakanties__logo_

Roompot koopt omstreden vakantieparken


Roompot Vakanties gaat de Zeeuwse vakantieparken Duinrand (in Burgh-Haamstede) en Visserskreek (in Wolphaartsdijk) verhuren en exploiteren. De recreatieonderneming wil de campings ombouwen naar luxe vakantieparken, iets wat gevoelig ligt bij de huidige bezoekers. Dit meldt Het Financieele Dagblad.

Normal_amsterdam__caf__de_jaren__rondvaartboot__gracht__mooi_weer

Komende jaren ruim 2 miljoen extra gasten voor Amsterdam


De pogingen van Amsterdam om de toestroom van toeristen in te dammen hebben vooralsnog weinig effect. Sterker nog: voor komende jaren wordt een forse toename verwacht. Naar verwachting zullen zo’n 2,1 miljoen mensen meer te gast zijn in de hoofdstad dan nu. Dit meldt de Telegraaf.

Normal_hoek_van_holland__rotterdam

Hoek van Holland moet Rotterdam Beach worden


Er zijn plannen om Hoek van Holland om te dopen tot Rotterdam Beach: een 'bruisend vierseizoenenstrand', bereikbaar met de metro. De politiek is enthousiast, veel Hoekenezen minder. Dit meldt NRC Handelsblad.

Normal_amsterdam__rijksmuseum__museumplein__toerisme__toeristen

Toeristenbelasting Amsterdam in hele stad omhoog


In Amsterdam gaat vanaf 2019 in de hele stad een toeristenbelasting gelden van 7 procent. Nu is dat nog tussen de 4 en 6 procent. Ook cruisepassagiers die vanaf volgend jaar de stad aandoen moeten hiervoor gaan betalen. Dit meldt de gemeente Amsterdam op haar website.