Nationale Recreatiegids

NRG Outdoor nieuws

Normal_haven_scheveningen__den_haag__boten

Toeristenbelasting havens en campings Den Haag blijft gelijk


De toeristenbelasting voor havens en campings in de gemeente Den Haag zal niet omhoog gaan. Bed & breakfasts (B&B's) en hotels in de Hofstad krijgen vanaf 1 januari 2019 wél te maken met een tariefverhoging, zij het een beperkte van één euro. Dit meldt Omroep West.

Normal_veluwe__zandduinen

Veluwe Express stopt met rijden


De proef met de Veluwe Express, een buslijn die toeristische accommodaties met binnensteden en attracties als Paleis Het Loo en de Julianatoren verbindt, is mislukt. Begin mei werd een uitgebreider netwerk in gebruik genomen, maar het gebruik daarvan bleef ver achter bij de verwachtingen. Dit meldt De Stentor.

Normal_duitsland__toerisme

Oosterburen presenteren zich tijdens ReisMarkt Duitsland


Dinsdag 20 november organiseert het Duits Verkeersbureau haar grote jaarlijkse ReisMarkt Duitsland, specifiek bedoeld voor de Nederlandse reisbranche. Meer dan veertig toeristische aanbieders uit de Bundesrepublik zullen zijn vertegenwoordigd. Dit meldt Travel Pro.

Normal_schiermonnikoog__wad__bootje__eb__vloed__blauwe_lucht__zand__zon__strand

Schiermonnikoog gaat slibprobleem jachthaven aanpakken


De jachthaven van Schiermonnikoog slibt dicht, waardoor steeds minder mensen er kunnen aanmeren. De gemeente wil daar nu iets aan gaan doen, en stelt hier zeventigduizend euro voor beschikbaar. Dit meldt Omrop Fryslân.

Normal_kinderdijk__molens__water__gras__wolken

Bewoners molens Kinderdijk gaan protesteren tegen massatoerisme


De molens van Kinderdijk worden door zo'n zestig mensen bewoond, maar jaarlijks door zo'n zeshonderdduizend mensen bezocht. De bewoners van de wereldberoemde molens hebben steeds meer last van het massatoerisme. Morgen gaan ze actievoeren. Dit meldt het Nederlands Dagblad.

Normal_nijmeegse_vierdaagse

Nieuwe regels brandveiligheid: 'Appelpop en Vierdaagse illegaal'


De veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft een brief geschreven aan minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Volgens de regio zijn de regels voor brandveiligheid die sinds 1 januari gelden zo rigide, dat evenementen als de Vierdaagse en Appelpop nauwelijks nog georganiseerd kunnen worden. Dit meldt de Gelderlander.

Logo_billybird_park__hemelrijk__volkel__-_2

Ook Oss krijgt mogelijk een BillyBird Park


Ondernemer Ton Derks heeft de gemeente Oss gepolst of er plek is voor de aanleg van een BillyBird Park. Onder deze naam is al een vestiging geopend in het Brabantse Volkel, maar Derks zou graag nóg een waterrecreatiepark willen openen. De politiek in Oss ziet dat wel zitten. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Normal_kroondomein_het_loo

Kamer wil permanente openstelling kroondomein Het Loo


De Tweede Kamer wil dat kroondomein Het Loo het hele jaar door openbaar terrein is. Nu gaat het park nog drie maanden per jaar dicht zodat de koninklijke familie er kan jagen. Premier Rutte en koning Willem-Alexander wijzen naar elkaar als verantwoordelijken. Dit meldt RTL Nieuws.

Normal_drone__2_

Assen krijgt grootste outdoor drone-event van Europa


Geen Formule 1, wel drones: in oktober 2019 zal in Assen het grootste outdoor drone-evenement van Europa georganiseerd worden op het TT Circuit. Bezoekers wordt een kijkje in de toekomst beloofd tijdens de eerste editie van het Drone Festival Assen. Dit meldt RTV Drenthe.

Normal_spieren_voor_spieren_oud_valkeveen_wintertijd_challenge__promotiebeeld_

Speelpark Oud Valkeveen doneert dagomzet aan Spieren voor Spieren


Zondag 28 oktober staat het Naardense speelpark Oud Valkeveen geheel in het teken van de Wintertijd Challenge. Er worden challenges georganiseerd waar deelnemers geld mee kunnen ophalen voor Spieren voor Spieren. Daarnaast wordt de gehele omzet van die dag gedoneerd aan het goede doel. Dit meldt Quote.

Normal_fietser__snelheid

Hoogste punt Drenthe (56 meter) wordt bereikbaar per fiets


Een langgekoesterde wens van veel Drentse fietsliefhebbers gaat vanaf morgen in vervulling: het hoogste punt van de provincie, de Col du VAM, kan vanaf dan met de tweewieler worden bedwongen. Dit meldt de Provincie Drenthe.

Normal_rss_entry-175583

DTM verhuist van Zandvoort naar Assen


Het Duitse toerwagenkampioenschap DTM verhuist van Zandvoort naar Assen. Op zaterdag 20 en zondag 21 juli scheuren de auto's over het TT Circuit in Drenthe. Zandvoort had de voorbije jaren een vaste plek op de DTM-kalender, maar het duincircuit moet die afstaan aan Assen.

Normal_madurodam__tulpen

Eerste marathon Madurodam levert meer dan halve ton op


De kleinste marathon van Nederland is een groot succes gebleken. In totaal hebben 247 deelnemers 25.394 euro ingezameld voor het goede doel, wat door het miniatuurpark is verdubbeld tot 51.868 euro Dit meldt Hart van Nederland.

Normal_rss_entry-174050

Maarten van der Weijden gaat theater in


Maarten van der Weijden gaat het theater in om te vertellen hoe hij zich heeft voorbereid op zijn 11stedenzwemtocht. Hij gaat naar theaters in elf steden, daarbij start hij op 12 december in Dokkum. De laatste voorstelling is op 15 februari in Leeuwarden.

Logo_toeristische_ontmoetingsdag_2015

Toeristische Ontmoetingsdag 18 november 2015


Graag nodigen we u uit voor de Toeristische Ontmoetingsdag op woensdag 18 november 2015.

Logo_klein_vaarbewijs_papier_oud

Papieren vaarbewijs per 1 januari ongeldig


Alle papieren exemplaren van het Klein Vaarbewijs zijn per 1 januari 2016 niet meer geldig. Het papieren vaarbewijs kan gratis worden omgeruild voor een exemplaar in de vorm van een pasje.