Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_toverland__avalon__sevenum__limburg__achtbaan__bootjes__water

Toverland trekt twintig procent meer bezoekers, maar is toch teleurgesteld


Afgezet tegen 2017 zal Toverland aan het einde van dit jaar bijna twintig procent meer bezoekers hebben ontvangen, maar tot grote euforie leidt dit niet: het park had meer verwacht van de investering à 35 miljoen die recent werd gedaan. Dit meldt De Limburger.

Normal_veluwe__zandduinen

Veluwe Express stopt met rijden


De proef met de Veluwe Express, een buslijn die toeristische accommodaties met binnensteden en attracties als Paleis Het Loo en de Julianatoren verbindt, is mislukt. Begin mei werd een uitgebreider netwerk in gebruik genomen, maar het gebruik daarvan bleef ver achter bij de verwachtingen. Dit meldt De Stentor.

Normal_kinderdijk__molens__water__gras__wolken

Bewoners molens Kinderdijk gaan protesteren tegen massatoerisme


De molens van Kinderdijk worden door zo'n zestig mensen bewoond, maar jaarlijks door zo'n zeshonderdduizend mensen bezocht. De bewoners van de wereldberoemde molens hebben steeds meer last van het massatoerisme. Morgen gaan ze actievoeren. Dit meldt het Nederlands Dagblad.

Normal_bassie_en_adriaan

Vlaardingen wil Bassie & Adriaan eren met pretpark


In Vlaardingen gaan stemmen op om van een oud braakliggend sportpark een pretpark te maken dat geheel gewijd is aan Bassie & Adriaan. Het beroemde duo is inmiddels op de hoogte van de plannen, en is zeer enthousiast. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Logo_billybird_park__hemelrijk__volkel__-_2

Ook Oss krijgt mogelijk een BillyBird Park


Ondernemer Ton Derks heeft de gemeente Oss gepolst of er plek is voor de aanleg van een BillyBird Park. Onder deze naam is al een vestiging geopend in het Brabantse Volkel, maar Derks zou graag nóg een waterrecreatiepark willen openen. De politiek in Oss ziet dat wel zitten. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Normal_amsterdam_rondvaartboot

Belasten van dagjesmensen Amsterdam treft ook eigen inwoners


Wethouder Udo Kock (toerisme) heeft tijdens het debat De Stad Waar Alles Kan aangegeven dat dagjesmensen die Amsterdam aandoen, belasting moeten gaan betalen voor hun bezoek aan de hoofdstad. Lastig, want de maatregel zou ook Amsterdammers zelf treffen. Dit meldt Het Parool.

Normal_luisterthriller__moord_in_artis___promotiebeeld

Artis lonkt naar nieuwe doelgroepen met luisterthriller


Artis heeft een app gelanceerd waarmee de wintermaanden in de Amsterdamse dierentuin op een hele andere manier beleefd kunnen worden. De luisterthriller Moord in Artis richt zich op tieners, twintigers en dertigers; doelgroepen die het park graag meer zou zien verschijnen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Normal_wildlands__entree__regen

Wildlands in zwaar weer: dit jaar 8 miljoen euro verlies


Dieren- en attractiepark Wildlands uit Emmen maakt dit jaar naar verwachting 8 miljoen euro verlies: ruim een verviervoudiging ten opzichte van 2017, toen het verlies nog 1,8 miljoen bedroeg. Het park komt nu met een nieuw bedrijfsplan om het tij te keren. Dit meldt NRC Handelsblad.

Normal_temp.__burgerweeshuispad_100_

Amsterdams stadsdeelkantoor wordt tijdelijke club


Aan het Burgerweeshuispad in Amsterdam huisde ooit het kantoor van stadsdeel Zuid. Nu is het ambtenarenpaleis leeg, en wordt het zes maanden lang de plek voor concerten, modeshows, tentoonstellingen én… rollerdisco. Dit meldt Het Parool.

Normal_rss_entry-178621

Underworld voor twee shows naar Amsterdam


Het iconische Britse danceduo Underworld komt weer naar Nederland. Op 27 en 28 november geven Rick Smith en Karl Hyde twee shows in Temp., een nieuwe tijdelijke evenementenlocatie in Amsterdam. Tijdens de optredens experimenteert Underworld met een mix van nieuw materiaal en klassieke tracks, meldt organisator Mojo.

Normal_rss_entry-178385

Film Bohemian Rhapsody in première in Amsterdam


In Amsterdam is gisteren de bioscoopfilm Bohemian Rhapsody in première gegaan. De muzikale biopic vertelt het levensverhaal van zanger Freddie Mercury en de opkomst van zijn band Queen. De film is vanaf 1 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Normal_lasershow__licht__festival

Gelijktijdig acht epileptische aanvallen op ADE-feest DGTL


Tijdens het Amsterdam Dance Festival kregen zeker acht bezoekers van het feest DGTL ongeveer gelijktijdig epileptische aanvallen. Het voorval vond anderhalve week geleden al plaats, maar komt nu pas naar buiten na tips door festivalgangers. Dit meldt de NOS.

Normal_rss_entry-178210

Ruben Hein en Kris Berry op kerstfestival Enschede


Zangers Ruben Hein, Kris Berry en Nicolas Mansfield zijn dit jaar de hoofdacts op The Christmas Night. Het speciale kerstconcert in het Wilminktheater in Enschede vindt dit jaar voor de vierde maal plaats.

Normal_rss_entry-178097

Balthazar met nieuwe muziek naar Amsterdam


Balthazar is terug. Het nieuwe album van de Vlaamse indierockers, Fever, verschijnt op 25 januari. Op donderdag 7 maart staat Balthazar in AFAS Live, maakte MOJO maandag bekend.

Normal_rss_entry-178055

Bon Jovi na negen jaar weer naar Nederland


Bon Jovi komt weer naar Nederland. Negen jaar na het laatste concert van de Amerikaanse rockband op Nederlandse bodem staat Bon Jovi op donderdag 13 juni in het Goffertpark in Nijmegen. Dat maakte MOJO bekend.

Normal_rss_entry-177807

Dionne Slagter treedt op bij Let's Dance


Vlogster en zangeres Dionne Slagter is een van de gastartiesten bij de aanstaande editie van Let's Dance. Ze gaat een medley van Madonna-hits zingen, zo werd vrijdag bekendgemaakt. Slagter won eerder dit jaar het RTL-programma It Takes Two.