Nationale Recreatiegids

NRG Ondernemen nieuws

Normal_toverland__avalon__sevenum__limburg__achtbaan__bootjes__water

Toverland trekt twintig procent meer bezoekers, maar is toch teleurgesteld


Afgezet tegen 2017 zal Toverland aan het einde van dit jaar bijna twintig procent meer bezoekers hebben ontvangen, maar tot grote euforie leidt dit niet: het park had meer verwacht van de investering à 35 miljoen die recent werd gedaan. Dit meldt De Limburger.

Normal_haven_scheveningen__den_haag__boten

Toeristenbelasting havens en campings Den Haag blijft gelijk


De toeristenbelasting voor havens en campings in de gemeente Den Haag zal niet omhoog gaan. Bed & breakfasts (B&B's) en hotels in de Hofstad krijgen vanaf 1 januari 2019 wél te maken met een tariefverhoging, zij het een beperkte van één euro. Dit meldt Omroep West.

Normal_w_hotels__logo_

Undercoveroperatie ontmaskerd dealende portiers luxehotel Amsterdam


Het vijfsterrenhotel W, direct achter het Paleis op de Dam, bood wel een heel bijzondere service: wie een lijntje coke of een pilletje nodig had kon hiervoor terecht bij een drietal portiers. De zogeheten welcome ambassadors liepen tegen de lamp toen ze met undercover agenten bleken de dealen. Dit meldt AT5.

Normal_duitsland__toerisme

Oosterburen presenteren zich tijdens ReisMarkt Duitsland


Dinsdag 20 november organiseert het Duits Verkeersbureau haar grote jaarlijkse ReisMarkt Duitsland, specifiek bedoeld voor de Nederlandse reisbranche. Meer dan veertig toeristische aanbieders uit de Bundesrepublik zullen zijn vertegenwoordigd. Dit meldt Travel Pro.

Normal_amsterdam__rokin__grachtenpanden

Regels voor starten B&B in Amsterdam worden aangescherpt


Nu het aanbieden van een woning via Airbnb in Amsterdam aan steeds meer regels is gebonden, verschuift de verhuurfocus steeds meer naar bed & breakfast (B&B); die vorm van betaald onderdak verlenen door particulieren is nauwelijks gereguleerd. Daar wil de hoofdstad nu verandering in gaan brengen. Dit meldt de gemeente Amsterdam

Normal_schiermonnikoog__wad__bootje__eb__vloed__blauwe_lucht__zand__zon__strand

Schiermonnikoog gaat slibprobleem jachthaven aanpakken


De jachthaven van Schiermonnikoog slibt dicht, waardoor steeds minder mensen er kunnen aanmeren. De gemeente wil daar nu iets aan gaan doen, en stelt hier zeventigduizend euro voor beschikbaar. Dit meldt Omrop Fryslân.

Normal_airbnb__appartement__telefoon__hand

Één op zes Airbnb-hosts werkzaam in creatieve sector


Uit nieuwe data van Airbnb blijkt dat ongeveer één op de zes Airbnb-hosts (zestien procent) werkzaam is in de creatieve sector. Voor hen is het verhuren van woonruimte een belangrijke extra inkomstenbron naast hun werk als kunstenaar, filmmaker, artiest, designer of muzikant. Dit meldt Misset Horeca.

Logo_billybird_park__hemelrijk__volkel__-_2

Ook Oss krijgt mogelijk een BillyBird Park


Ondernemer Ton Derks heeft de gemeente Oss gepolst of er plek is voor de aanleg van een BillyBird Park. Onder deze naam is al een vestiging geopend in het Brabantse Volkel, maar Derks zou graag nóg een waterrecreatiepark willen openen. De politiek in Oss ziet dat wel zitten. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Normal_rss_entry-179426

Reisorganisatie Travelbird failliet


Reisorganisatie TravelBird is failliet. Eerder werd voor het bedrijf al uitstel van betaling aangevraagd. Dit is op verzoek van de bewindvoerder en de directie van TravelBird omgezet in een faillissement. Dat is volgens de partijen noodzakelijk in de zoektocht naar een oplossing.

Normal_olifanten__meer__slurf__drinken__water__bergen

Nederlandse reisbranche meest diervriendelijke van de wereld


De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is de meest diervriendelijke reisbrancheorganisatie ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Surrey dat werd uitgevoerd in opdracht van de dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection. Dit meldt TravelPro.

Normal_vakantiehuis__verval

Mogelijk duizenden dakloos door aanpak verloederde vakantieparken


Er is een nationaal actieplan in de maak om iets te doen aan vakantieparken die kampen met veel achterstallig onderhoud, illegale bewoning en criminaliteit. Probleem is dat zo’n 160.000 mensen permanent onderdak vinden in accommodaties die staan op dit soort plekken. Dit meldt het Financieele Dagblad.

Normal_amsterdam_rondvaartboot

Belasten van dagjesmensen Amsterdam treft ook eigen inwoners


Wethouder Udo Kock (toerisme) heeft tijdens het debat De Stad Waar Alles Kan aangegeven dat dagjesmensen die Amsterdam aandoen, belasting moeten gaan betalen voor hun bezoek aan de hoofdstad. Lastig, want de maatregel zou ook Amsterdammers zelf treffen. Dit meldt Het Parool.

Normal_rss_entry-178857

'F1 op Zandvoort goed voor hele bv Nederland'


Een terugkeer van de Formule 1 naar het circuit Zandvoort is uiteindelijk goed voor "de hele bv Nederland". Dat zegt Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het Zandvoortse circuit. "Er is natuurlijk veel additionele omzet wat het met zich meebrengt. Mega-marketingwaarde, zo'n internationale exposure."

Normal_noordbrabants_museum

Den Bosch moet meer doen met erfenis Boschjaar


Na het zeer succesvolle Jeroen Boschjaar in 2016 is er volgens veel instellingen en ondernemers in Den Bosch te weinig gebeurd om de aandacht van toeristen vast te houden. Het is nu tijd om 'gas te geven', waarbij de plannen om Den Bosch als Cultuurstad van het Zuiden te profileren op het meeste animo kunnen rekenen. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Normal_temp.__burgerweeshuispad_100_

Amsterdams stadsdeelkantoor wordt tijdelijke club


Aan het Burgerweeshuispad in Amsterdam huisde ooit het kantoor van stadsdeel Zuid. Nu is het ambtenarenpaleis leeg, en wordt het zes maanden lang de plek voor concerten, modeshows, tentoonstellingen én… rollerdisco. Dit meldt Het Parool.

Normal_flevoland_van_boven__windmolens__nieuw_land__landbouw__zee__meer

Recreatieondernemers Flevoland bij elkaar om te leren over provincie


In Dronten kwamen gisteren een groep Flevolandse recreatieondernemers bij elkaar, om te leren over hun provincie. Het idee: hoe meer kennis van Flevoland, hoe beter je gasten naar de juiste plekken kunt doorverwijzen. En dat moet het toerisme in de jongste provincie van Nederland ten goede komen. Dit meldt Flevopost.