Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-180207

Jamai maakt comeback tijdens kerstshow


Jamai zal op vrijdag 21 december optreden tijdens Holland Zingt Kerst in Rotterdam Ahoy. Dat heeft producent MediaLane bekendgemaakt.

Normal_explore_the_north__promotiebeeld

Festival Explore the North kampt met tegenslagen


Het zit het literaire en muzikale evenement Explore the North, van 22 tot en met 24 november in Leeuwarden, niet mee. Een voorstelling van de Deense groep Between Music kan door ziekte van een van de bandleden niet doorgaan, en het talentenonderdeel Young Explorers staat op losse schroeven door logistieke problemen. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Normal_rss_entry-180035

Artiesten eren Annie M.G. Schmidt in Carré


Bekende artiesten brengen vandaag en morgen een eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in het Amsterdamse theater Carré. Tijdens de voorstellingen komen de gedichten, liedjes, radio-, televisie- en theaterwerk van de beroemde schrijfster voorbij.

Normal_duitsland__toerisme

Oosterburen presenteren zich tijdens ReisMarkt Duitsland


Dinsdag 20 november organiseert het Duits Verkeersbureau haar grote jaarlijkse ReisMarkt Duitsland, specifiek bedoeld voor de Nederlandse reisbranche. Meer dan veertig toeristische aanbieders uit de Bundesrepublik zullen zijn vertegenwoordigd. Dit meldt Travel Pro.

Normal_gek_op_stress_-_maar_niet_altijd

Ode aan de stress tijdens eerste STRESSTIVAL


Er zijn weinig mensen die bij stress een positieve connotatie hebben. Onterecht, vinden de organisatoren van het eerste STRESSTIVAL; volgens hen maakt namelijk iedereen dankbaar gebruik van het fenomeen, en het is hoog tij dat onder de aandacht te brengen. Dit meldt Gek op Stress.

Normal_den_bosch__oeteldonk__carnaval__11_november__2018_

Carnavalsseizoen in Zuid-Nederland afgetrapt op d’n elfde van d’n elfde


In Zuid-Nederland is het nieuwe carnavalsseizoen afgetrapt. Traditiegetrouw gebeurt dat op de elfde van de elfde, om 11.11 uur. Het échte carnaval laat nog even op zich wachten, dat vindt volgend jaar plaats, van 3 tot en met 5 maart. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Normal_rss_entry-179768

Kort geding om verbod landelijke sintintocht


Via een kort geding willen tegenstanders van Zwarte Piet de landelijke intocht van Sinterklaas verbieden. De stichting Majority Perspective daagt onder meer de NTR, die de tv-uitzending verzorgt, en burgemeester Jan Hamming van Zaanstad, waar de intocht volgende week is, voor de civiele rechter in Haarlem.

Normal_rss_entry-179764

Backstreet Boys komen naar Ziggo Dome


De Amerikaanse boyband Backstreet Boys komt op 23 mei naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De groep gaat volgend jaar op tournee met de DNA World Tour, maakte concertorganisator Mojo vrijdag bekend.

Normal_rss_entry-179596

Kindervuurwerk Rotterdam krijgt tweede editie


In Rotterdam wordt op Oudejaarsavond de tweede editie van het Nationaal Kindervuurwerk gehouden. Dat heeft Klaas Rohde van organisator Fjuze bevestigd na berichtgeving in het AD.

Normal_rss_entry-179622

Concerten Rammstein in Nederland en België razendsnel uitverkocht


De twee concerten die de Duitse metalband Rammstein volgend jaar geeft in Nederland en België waren vanochtend binnen een uur uitverkocht. Dat heeft verkoopsite Ticketmaster gemeld.

Normal_nijmeegse_vierdaagse

Nieuwe regels brandveiligheid: 'Appelpop en Vierdaagse illegaal'


De veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft een brief geschreven aan minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Volgens de regio zijn de regels voor brandveiligheid die sinds 1 januari gelden zo rigide, dat evenementen als de Vierdaagse en Appelpop nauwelijks nog georganiseerd kunnen worden. Dit meldt de Gelderlander.

Logo_internationaal_film_festival_rotterdam__logo_

Eerste films IFFR 2019 bekendgemaakt


De organisatie van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de eerste 26 titels bekendgemaakt van de 48e editie van het filmfestival. Zo zal er nieuw werk te zien zijn van Claire Denis, Jia Zhangke en Garin Nugroho. Dit meldt het IFFR.

Normal_drone__2_

Assen krijgt grootste outdoor drone-event van Europa


Geen Formule 1, wel drones: in oktober 2019 zal in Assen het grootste outdoor drone-evenement van Europa georganiseerd worden op het TT Circuit. Bezoekers wordt een kijkje in de toekomst beloofd tijdens de eerste editie van het Drone Festival Assen. Dit meldt RTV Drenthe.

Normal_rss_entry-179217

Fleetwood Mac eindact op vijftigste Pinkpop


Fleetwood Mac komt naar Nederland. De Brits-Amerikaanse band staat volgend jaar op de planken tijdens de laatste dag van de vijftigste editie van Pinkpop. Dat maakt de organisatie dinsdag bekend.

Normal_smartphone__concert__festival

Onderzoek naar smartphonegebruik concertgangers gestart


Ticketbedrijf Eventbrite is een onderzoek gestart naar de manier waarop mensen hun telefoon gebruiken tijdens concerten. Hiervoor zal worden gesproken met zowel bezoekers als organisatoren van concerten. Dit meldt Entertainment Business.

Normal_rss_entry-179165

Toppers houden Birthday Party in ArenA


De Toppers vieren volgend jaar hun vijftienjarig jubileum. Het thema van de reeks Toppers-concerten in de Johan Cruijff ArenA is daarom Happy Birthday Party: The Best of Jubileumeditie.