Logo_voordelen_van_auto_s_importeren_uit_duitsland_afbeelding

De autoprijzen in Nederland zijn hoog. De dealers steken flinke bedragen in hun zak door jonge occasions aan te bieden voor nagenoeg nieuwprijs. In Duitsland is dit anders geregeld. Hier betaal je voor eenzelfde jonge occasion minimaal 30 procent minder dan de nieuwprijs; en wie kan dit geld nu niet gebruiken voor andere leuke dingen? Om die en andere redenen importeren veel mensen hun auto’s uit Duitsland. We hebben alle voordelen even voor je op een rijtje gezet.

Import makkelijk gemaakt
Importeren kan een flinke klus lijken, maar er zijn verschillende bedrijven die gemakkelijk en zonder al teveel poespas je auto invoeren. Voor een aangenaam bedrag ondersteunen zij je bij alle ins en outs en helpen ze je ook nog eens met het berekenen van een gunstig BPM; en dit is waar je veel kosten op bespaard!

Waar voor je geld
De jonge occasions die in Duitsland verkocht worden zijn vaak van veel hogere kwaliteit dan het aanbod in Nederland. Je krijgt dus in principe de luxe optie van de Nederlandse variant. De reden hiervoor is simpel; in Duitsland zijn opties een stuk goedkoper en hierdoor kom je ze in meer auto’s tegen. Het is in Duitsland namelijk not-done om een auto zonder opties te rijden. Lederen bekleding, navigatiesysteem en andere luxe opties zijn dus standaard in de Duitse auto’s. En zo’n ingebouwde navigatie is natuurlijk wel ernstig handig tijdens die vakantie in Frankrijk. Hoef je dit keer geen auto te huren!

Grenzeloze garantie
Er wordt vaak gedacht dat je met een Duitse auto geen garantie hebt in Nederland, maar sinds 2017 is dit wel mogelijk. Je Duitse occasion krijgt namelijk een Europese garantie, wat betekent dat je met je Duitse BMW ook bij de Nederlandse BMW dealer terecht kunt. Maar tijdens je vakantie in Duitsland kun je ook daar bij de dealer aankloppen! Daarbij is de garantie in Duitsland vaak langer dan die in Nederland.

Minder BTW
In Duitsland betaal je slechts 19 procent BTW op de aankoop van je auto. Als je de BTW in Duitsland voldaan hebt, hoef je in Nederland niets meer te betalen. Dat scheelt je dus 2 procent aan BTW op de aankoop van je auto. Bij een aankoop van 10.000 euro, scheelt je dat dus om te beginnen al 200 euro. Heb je mooi wat geld over voor een weekendje weg!

(Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Easy Import)