Wandelgemeente van het Jaar (beeld via https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Winterswijk_by_Mondriaan.jpg)

Eigenlijk zou vanaf vandaag iedereen moeten kunnen stemmen op zijn of haar favoriete Wandelgemeente van het Jaar, maar het coronavirus heeft daar een streep door gezet. Alle drie de genomineerden -  Berg en Dal, Winterswijk en Westerwolde - mogen zich vanaf nu Wandelgemeente van het Jaar 2020 noemen. Dit meldt tevoetonline.

De drie gemeenten werden in december 2019 genomineerd om mee te dingen naar de gewilde wandelprijs. Opvallend was dat dit jaar alle genomineerde gemeenten waren te vinden aan de rand van het land, grenzend aan Duitsland.
 

Wandelgemeenten: 'Liever samenwerken dan bestrijden'

 
Normaal is de nominatie het startpunt voor de gemeenten om te pogen zoveel mogelijk stemmen binnen te halen, maar in de huidige coronatijden vonden de drie gemeenten het niet gepast om met elkaar de strijd aan te gaan: ‘In deze tijd past samenwerking beter dan elkaar bestrijden. Iedereen in Nederland heeft momenteel andere, veel belangrijker zaken aan het hoofd’, zo lieten de drie gemeenten in een gezamenlijke verklaring weten. 
 

Gedrieënlijk winnaar

 
Wandelplatform Te Voet, dat jaarlijks de verkiezing organiseert, besloot daarop dat alle drie de genomineerden zich Wandelgemeente van het Jaar 2020 mogen noemen: ‘Verbroedering en samenwerking zijn vele malen belangrijker nu’, zo staat te lezen op tevoetonline
 
Benieuwd naar wandelmogelijkheden? Klik op de gemeenten voor meer informatie: Berg en Dal / Winterswijk / Westerwolde.
 
Door: Nationale Recreatiegids