Normal_wandelen__meisje__bladeren__bomen__zon

De gemeenten Berg en Dal en Winterswijk (beide in Gelderland) en Westerwolde (in Groningen) zijn door wandelkrant TeVoet genomineerd voor de titel Wandelgemeente van het Jaar 2020. Opvallend: alle gemeenten liggen aan de rand van het land, grenzend aan Duitsland. Dit meldt TeVoetOnline.nl

De genomineerde gemeenten worden komende maand door verslaggevers van TeVoet getest op wandelvriendelijkheid. Ze zullen onder meer de mooiste route van de gemeente wandelen en de gemeente als geheel beoordelen op diverse wandelcriteria. 
 

Grenzend aan Duitsland

 
De oostkant is dit jaar populair: zowel het het Groningse Westerwolde als de Gelderse gemeenten Berg en Dal en Winterswijk grenzen aan Duitsland. Vorig jaar lagen de genomineerden meer verspreid over het land: toen dongen het Friese Opsterland, het Overijsselse Raalte en het Limburgse Valkenburg aan de Geul mee naar de titel Wandelgemeente van het Jaar (die werd gewonnen door laatstgenoemde). 
 

Publieksstemmen en vakjury

 
Vanaf 1 april kan het publiek zes weken lang stemmen op zijn of haar favoriete wandelgemeente via de website van TeVoet. Daarna worden de stemmen gesteld en zal een vakjury bepalen welke wandelgemeente zich Wandelgemeente van het Jaar 2020 mag noemen.
 
Door: Nationale Recreatiegids