Natuurmonumenten Google Street View

Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: virtueel door de Nederlandse natuur wandelen.

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer waren not amused over het gedrag van Nederlanders die afgelopen weekend op allerlei plekken en masse de natuur in doken; de anderhalve-meter-afstandmaatregel veelal ten voeten tredend. ‘Onze natuurgebieden worden dit weekend overspoeld met duizenden bezoekers. Dit is niet meer verantwoord! Dringend verzoek om naar huis te gaan of thuis te blijven. We snappen dat dit geen leuke boodschap is, maar wel nodig.’, zo meldde Natuurmonumenten gisteren al op zijn website
 

Topalternatief

 
Gelukkig biedt diezelfde natuurorganisatie een fantastisch alternatief: virtueel wandelen door de mooiste natuurgebieden die ons land rijk is. Met behulp van Google Street View kunnen nu negentien natuurgebieden verkend worden vanuit huis: van de onbewoonde zandplaat Griend (ten oosten van Vlieland) tot het Waterloopbos in Flevoland en van de Sint-Pietersberg in Limburg tot de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen in Noord-Holland. Ze zijn allemaal terug te vinden via de website van Natuurmonumenten. Zo komt de natuur gewoon bij je thuis.
 
Door: Nationale Recreatiegids