Horecaondernemers Renesse plaatsen tiny houses in strijd tegen personeelstekorten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
In het Zeeuwse Renesse gaat volgend jaar een bijzonder project van start. Daar worden dan 24 tiny houses geplaatst die onderdak moeten gaan verlenen aan tijdelijk personeel. Zo moet het voor mensen die van verder komen aantrekkelijker worden te komen werken in deze badplaats op Schouwen-Duiveland. Dit meldt HISWARECRON
Nu is het vaak nog zo dat veel tijdelijk personeel dagelijks pendelen tussen de Randstad en Renesse. Dat kost veel tijd, en is voor veel mensen een drempel om af te reizen naar deze zuidoostelijke hoek van Nederland. Met de tiny houses hopen horeca- en recreatieondernemers de drempel van de reistijd in ieder geval weg te nemen.
 

Personeelstekorten

 
Een maand geleden kwam uit onderzoek van ABN Amro nog naar voren dat het hoge verloop van personeel erg kostbaar is voor de horeca. Overal proberen ondernemers nu op creatieve wijze de personeelstekorten terug te dringen. De tiny houses bij Renesse zullen vijftien jaar blijven staan. Als de proef een succes is komen er in de toekomst mogelijk nog meer tiny houses.
 
Door: Nationale Recreatiegids