Overeenstemming nieuwe Cao Dagrecreatie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
De Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) heeft met de vakbonden FNV Recreatie en CNV Vakmensen overeenstemming bereikt over een nieuwe Cao Dagrecreatie 2019 - 2020. De Cao Dagrecreatie is voor leden van RECRON met een dagrecreatief bedrijf, die hebben aangegeven deze cao binnen hun onderneming toe te passen. Dit meldt RECRON.
De nieuwe Cao Dagrecreatie heeft een looptijd van twee jaar, en geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2019, en zal op 31 december 2020 aflopen. De partijen zijn in het principeakkoord onder meer overeengekomen dat het loon van mensen die in de dagrecreatiesector werkzaam zijn vanaf medio dit jaar in etappes zal worden verhoogd: met ingang van 1 juli 2019 met 2 procent, per 1 oktober 2019 met 1 procent, vanaf 1 juli 2020 met 1,5 procent en tot slot vanaf 1 oktober 2020 met 1,25 procent. De verhoging is daarmee identiek aan de verhoging in de Cao Recreatie, die van toepassing is op verblijfsrecreatieve ondernemingen.
 

Seizoenswerk

 
De mogelijkheid om bij een seizoensbedrijf een seizoenscontract aan te bieden van maximaal negen maanden en de werknemer na minimaal drie maanden weer in dienst te nemen blijft gehandhaafd.
 

Doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd

 
Het komt steeds meer voor dat ervoor gekozen wordt nog enige tijd na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd door te werken. Wettelijke bepalingen die hiermee verband houden zijn aangepast en deze worden in de Cao Dagrecreatie opgenomen.
 
Voor het overige vinden er geen inhoudelijke wijzigingen in de cao plaats. Een verplichte aansluiting bij het Pensioenfonds Recreatie en bij het Sociaal Fonds Recreatie is dan ook niet aan de orde, zo laat RECRON weten. Het principeakkoord wordt binnenkort voorgelegd aan leden die de Cao Dagrecreatie toepassen met het verzoek om hun mening kenbaar te maken.
 
Door: Nationale Recreatiegids