In één dag tijd al 450 aanmeldingen voor vrijwilligers songfestival binnen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Rotterdam heeft in nog geen dag al 450 aanmeldingen binnen van mensen die vrijwilliger willen zijn bij het Eurovisiesongfestival dat in mei in de havenstad wordt georganiseerd. Dat meldt een woordvoerder maandag aan BuzzE.

De stad heeft naar eigen zeggen 650 vrijwilligers nodig om alles rond het internationale liedjesfestijn in goede banen te leiden. Maandag werd een campagne gelanceerd om vrijwilligers te werven.

"Al moet ik patat bakken"

Richard Groenendijk was de eerste die zich aanmeldde. "Van kinds af aan ben ik al fan van het songfestival", zei de Rotterdamse cabaretier. "Ik heb altijd gezegd dat als het songfestival in Nederland georganiseerd zou worden, ik er deel van uit wil maken. Al moet ik patat bakken, dan vind ik het nog goed."

Nog voor de inschrijving startte, hadden al ruim tweehonderd mensen zich bij de gemeente gemeld. Het werven gaat door totdat de duizend aanmeldingen zijn bereikt. Daarna wordt op basis van kennismakingsgesprekken een selectie gemaakt. Ook de publieke omroep is op zoek naar vrijwilligers.

Drie weken onbetaald beschikbaar

Twee weken geleden werd er ook al gestart met het werven van vrijwilligers. Daarbij ging het om een hele specifieke groep: begeleiders van buitenlands delegaties. Vereisten waren toen dat deze vrijwilligers in mei 2020 bijna drie weken onbetaald beschikbaar moeten zijn en hun talen goed moeten spreken. Net als voor de vrijwilligers die nu worden geworven geldt dat al het werk onbezoldigd is en dat er geen reis- en verblijskosten worden vergoed. 

Door: ANP