Wildlands bovenaan op beoordelingswebsite Zoover

Door Redactie Nationale Recreatiegids
6 min
Wildlands heeft afgelopen jaren enorm aan waardering gewonnen onder bezoekers. Dat valt op te maken uit cijfers van beoordelingswebsite Zoover. Een paar geleden werd de dierentuin uit Emmen hier nog als slechtste beoordeeld, nu als beste. Dit meldt Looopings.
Wildlands scoort een gemiddelde van een 8,3 op Zoover. Daarmee laat het onder meer Artis in Amsterdam (4,1), Dolfinarium Harderwijk (4,7) en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam (5,3). Alleen ZooParc Overloon weet Wildlands te evenaren, en krijgt van de Zoover-beoordelaars eveneens een 8,3. Ook Ouwehands Dierenpark in Rhenen (7,7) en AquaZoo in Leeuwarden (7,8) scoren behoorlijk goed.
 

Stijgende lijn

 
Voor Wildlands is het in ieder geval een flinke opsteker. Het voormalige Noorderdierenpark worstelt sinds de opening in 2016 met het vinden van de juiste vorm. Maar sinds de zomer lukt dat steeds beter, en lijkt het park steeds meer de smaak te pakken te krijgen. Zo sloot Wildlands een weinig populaire attractie, werden de looproutes verbeterd en kwamen er nieuwe diersoorten naar het park. Maar de vermoedelijk bvelangrijkste verbetering: het beter zichtbaar maken van de dieren. Ook uit de reacties op Zoover valt op te maken dat dit in goede aarde valt. Zo zegt A.Oost op 12 november: “Ik ben echt blij met de veranderingen in het park. Het gaat zeker nu de goede kant op. Ga zo door. Er zijn nu veel meer dieren te zijn.”
 
Zoover werkt met een systeem waarbij de laatste waarderingscijfers het zwaarst wegen. Aan de cijfers van afgelopen wek wordt het meest gewicht toegekend.  
 
Door: Nationale Recreatiegids