Wildlands Adventure Zoo Emmen, entreegebied, Nortica - (foto PD)

Wildlands lijkt de weg weer naar boven te hebben gevonden. De bezoekersaantallen stijgen, evenals de waardering voor de dierentuin in Emmen. Op website Zoover steeg de bezoekersbeoordeling van een 6,5 naar een 8,1. Achteroverleunen is er ondertussen niet bij; er wordt flink gesleuteld aan het park en de omgeving. Dit meldt RTV Drenthe.

Zoals het er nu naar uitziet komt het aantal bezoekers van Wildlands dit jaar uit op 940.000, en dat is conform de verwachtingen. Dat betekent dat het dierenpark het dieptepunt heeft gehad. Vorig jaar trok het park 855.000 bezoekers. Toen het park openging, in 2016, waren dat er nog 1,3 miljoen. Daarna zette de daling rap in, waarna het park allerlei maatregelen nam, en de gemeente Emmen  een aantal keer financieel over de brug kwam om het park te redden.Vorig jaar draaide het park nog 8,5 miljoen euro verlies, voor dit jaar zal dat uitkomen op enkele miljoenen. 
 

Wildlands-hotel

 
Ondertussen is het park nog niet klaar met het nemen van maatregelen. Zo ondergaat een gedeelte van de dierentuin binnenkort een metamorfose. In Nortica, waar de Noord- en Zuidpool centraal staan, komt een grote vogelkooi op de plek waar eerder de pinguïns zaten – de zijn verhuisd naar de ijsberen – en verdwijnt de simulatorattractie Terra Explorer. Daarnaast krijgt het Fletcher-hotel, in de volksmond beter bekend als het Wildlands-hotel, steeds meer vorm. Het verrijst aan het plein bij de ingang van de dierentuin, en zal daar onderdeel gaan uitmaken van een complex waar ook een Rabobank en grand café in zullen komen. 
 

Blijft de directeur?

 
Nu Wildlands zich tegen de bodem heeft afgezet roept zich ook de vraag op of de interim-directeur, Erik van Engelen, wellicht langer gaat blijven dan de gestelde datum van 31 december 2019. Tegenover RTV Drenthe zegt Van Engelen daar nog geen uitsluitsel over te kunnen geven: “Binnenkort heb ik een gesprek met de Raad van Commissarissen. Het bevalt van beide kanten goed, dus ik maak binnenkort bekend of ik blijf.”
 
Door: Nationale Recreatiegids