‘Klim naar het licht’ in Haarlem passeert grens van 50.000 bezoekers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
De organisatie van de toren- en gewelventocht Klim naar het Licht in de KoepelKathedraal van Haarlem verwelkomde afgelopen week de 50.000ste bezoeker. Het was Sara van Schagen die door voorzitter Wim Eggenkamp van Stichting Kathedrale Basiliek in de bloemetjes werd gezet. Dit meldt de Stichting Kathedrale Basiliek
Vanwege de onverwacht massale toeloop is Klim naar het Licht verlengd tot en met 30 september. Bij de start in mei droomde de stichting van maximaal 50.000 bezoekers gedurende het project. Dat aantal is met nog anderhalve maand te gaan nu al gehaald. Hoogtepunt van ‘Klim naar het licht’ is de tijdelijke loopbrug op bijna zestig meter hoogte tussen de twee torens van de kerk. De opbrengst van het evenement wordt vooral gebruikt voor het in stand houden van de kathedraal. 
 

Verrassend veel bezoekers

 
Sara van Schagen woont in Duitsland en kwam met haar partner Sijmen, dochter Valentina en zoon Thomas naar de KoepelKathedraal in Haarlem. Ze kocht haar kaartje online en dat bleek nummer 50.000 te zijn. Volgens stichtingsvoorzitter Wim Eggenkamp blijft Klim naar het Licht verrassend veel bezoekers trekken: "We hebben geen idee op hoeveel de teller eind september bij de afronding van het project zal staan. In elk geval op een aantal dat we een paar maanden geleden nauwelijks voor mogelijk hielden. Ons plan om de KoepelKathedraal bij een breed publiek als een uitzonderlijk mooi en waardevol monument vol oude en moderne cultuur te profileren is nu al geweldig goed gelukt."  
 
Voor meer informatie over Klim naar het Licht, zie de website van KoepelKathedraal Haarlem.
 
Door: ANP