Goede tips voor het veilig aansteken van de BBQ

Door Van onze klanten
6 min
Zomerweer en BBQ, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heerlijk in de tuin met vrienden, familie of collega's genieten van het weer en ondertussen lekker eten en kletsen. Zie jij er ook zo naar uit? In dit artikel geven we enkele tips voor het veilig aansteken van de BBQ.

Barbeque genot begint bij het veilig aansteken van de BBQ

Ken je dat beroemde BBQ-lied van André van Duin over de BBQ die in de fik vliegt? Het hele huis brandt af en alleen de barbeque zelf overleeft het voorval! Dat wil je natuurlijk niet! Barbeque genot begint dan ook al bij het veilig aansteken van de BBQ. Met deze tips moet dat lukken!

Stevige en stabiele ondergrond

Een van de veel voorkomende ongelukken met een BBQ is dat deze valt. En dat kan brand veroorzaken. Zorg er daarom altijd voor dat de barbeque op een stevige, vlakke en stabiele ondergrond staat. Zorg ook dat de barbeque niet te dicht bij een overkapping of schutting staat. Je wilt immers niet dat deze vlam vatten!

Gebruik veilige aanmaakmiddelen

Experts raden het gebruik van vloeibare aanmaakmiddelen af! Deze zijn onveilig. Wat kun je dan wel gebruiken om de BBQ aan te steken? Aanmaakblokjes en aanmaakwokkels zijn wel geschikt en gemakkelijk in gebruik. Zorg ook dat je de juiste brandstof (bijvoorbeeld houtskolen) hebt. Dat hangt af van het type en model barbecue dat je hebt. Als aansteker gebruik je het beste een lange gasaansteker. 

De barbecue daadwerkelijk aansteken

Behalve het gebruik van aanmaakblokjes kun je ook kiezen voor een brikettenstarter. Je steekt een aanmaakwolletje aan, legt dit op een rooster en zet de brikettenstarter daar bovenop. Vervolgens wacht je ongeveer 10 min. tot de kolen roodgloeiend zijn. Daarna doe je de inhoud van de brikettenstarter bij de rest van de kolen en laat ook deze goed heet worden. Plaats het rooster erboven en je beginnen met grillen!

En dan....genieten!

Nu je de barbecue op een veilige manier hebt aangemaakt kan de gezelligheid beginnen! Je zorgt natuurlijk voor vlees van goede kwaliteit, zoals kippenbouten, worstjes, een BBQ bavette. Zorg ook voor wat afwisseling door groenten te grillen. Wil je echt lekker BBQ vlees, dan kun je BBQ vlees bestellen bij een echte specialist. Dat smaakt toch vaak net even beter dan het vlees van de supermarkt. We wensen je heel veel plezier en gezelligheid en eet smakelijk!