Deze drie technische tips maken je leven makkelijker

Door Van onze klanten
7 min
Technologie staat voor alles, maar je moet het wel omarmen. Nu is de ene technische innovatie de andere niet, maar er zijn vele die je leven een stuk kunnen vergemakkelijken. Van een slimme meter tot smartwatches, in sommige gevallen kunnen we ons bijna niet meer voorstellen hoe het leven zonder was. Nu is niet elke tip even bruikbaar, maar hier een verzameling van zaken die ervoor gaan zorgen dat jij net iets meer tijd in een dag hebt. Lees snel verder welke zaken dat zijn. 

1. Twee in één 

Zeker wanneer je een bedrijf hebt, dan heb je waarschijnlijk niet één maar twee telefoons; een vast en een mobiel nummer. Zeker dat vaste nummer kan als een beperking voelen qua bereikbaarheid. Een secretaresse alleen inhuren om jouw telefoon in de gaten te houden is dan wellicht ook niet de beste optie. Maar wist je dat er tegenwoordig fantastische mogelijkheden zijn om vast en mobiel integratie van telefonie te bewerkstelligen. Hier hoef je zelf ook geen eens veel voor te regelen, bij aanbieders als Odido nemen ze al veel werk voor je uit handen. En de vrijheid die je ervoor terugkrijgt? Die is eindeloos. 

2. Internet of things 

Dit is een innovatie waarvan we misschien de komende jaren nog wel het allermeeste gaan horen én verwachten. Dit is namelijk de volgende stap op het gebied van technologie. Door middel van deze techniek lijkt het namelijk wel alsof de techniek zelf kan nadenken. Door een innovatief systeem worden diverse apparaten en systemen met elkaar verbonden, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren. Dit klinkt wellicht nog behoorlijk futuristisch, maar toch lijkt het de toekomst. Zo geven apparaten zelfstandig een seintje wanneer iets klaar of vol is, waardoor je niet meer zelf hoeft te handelen. Benieuwd of jij al over kunt gaan tot dit systeem? Kijk snel online of Internet of Things al in jouw regio beschikbaar is.

3. AI 

Over AI is al veel te doen en in veel gevallen is dat nog negatief. Iets wat zeker niet nodig is, want AI kan je ook heel veel brengen. Een paar simpele vragen en je krijgt fantastische antwoorden. Waar je het voor kunt gebruiken? ‘Waarvoor niet?’ zouden we bijna willen zeggen. Denk aan het opstellen van een voedingsplan aan de hand van jouw specifieke dieetwensen, maar ook een trainingsschema of inspiratie voor een vakantie is gewoon via deze weg te verkrijgen. 

Kortom; ook wanneer je wat ouder wordt en het voor jou in eerste instantie wellicht niet hoeft, is het wel aan te raden je er eens in te verdiepen. Wat kan technologie doen voor jou? Wanneer je dit omarmt zul je er vele voordelen mee behalen, iets wat qua efficiëntie enorm veel kan opleveren maar ook een grote besparing voor je kan zijn. Soms klinken termen wat ingewikkeld, maar vaak valt of staat het met een goede uitleg. Dus ga mee in de laatste ontwikkelingen en je zal versteld staan van de tijd die je overhoudt wanneer je dit eenmaal hebt geïntegreerd in je leven. Succes!