Vier redenen om op vakantie te gaan naar Friesland

Door Redactie Nationale recreatiegids
12 min
Wil je op vakantie in eigen land? Dan is Friesland de ideale bestemming. Deze provincie is namelijk erg bijzonder. De prachtige natuur, mooie wateren en gezellige dorpjes zorgen ervoor dat dit een omgeving is waar je heerlijk kunt genieten. Ook heeft de provincie veel tradities en heeft het een eigen taal. Daarnaast is er in Friesland van alles te doen. Wij geven vier redenen om op vakantie te gaan naar Friesland. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

1. De mooie natuur

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is Friesland de ideale bestemming voor jou. Als je deze provincie bezoekt, weet je zeker dat er aan je verwachtingen wordt voldaan. Er zijn vier nationale parken waar je heerlijk kunt genieten van de bijzondere landschappen met weidse uitzichten en grote wateren. Maak een wandel- of fietstocht en ontdek deze unieke omgeving.

 

2. Bijzonder overnachten in Friesland

Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in Friesland. De meeste mensen kiezen ervoor om te overnachten op een camping of in een hotel. Wil je een keer iets anders? Kies dan voor een overnachting op een boot. Je kunt bijvoorbeeld een boot huren in Friesland bij Zijda. Wanneer je hier een luxe jacht huurt ben je verzekerd van alle comfort. Zie je het al voor je? Heerlijk relaxen op het dek met een lekker hapje en drankje met uitzicht op de uitgestrekte Friese wateren. 

 

3. Friesland is de provincie met vier Waddeneilanden

Wanneer je in Friesland bent, kun je eenvoudig naar de Waddeneilanden. Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog horen allemaal bij Friesland. Heb je dus nog tijd over? Dan raden wij je aan één van deze Waddeneilanden te bezoeken. Op elk eiland kun je genieten van de mooie natuur, brede stranden en verrassende zonsondergangen. Daarnaast zijn er op alle eilanden veel wandel- en fietsroutes. Wij weten zeker dat je een heerlijk gevoel van rust en ontspanning zult ervaren wanneer jij één van de Waddeneilanden bezoekt. 

 

4. Ideaal voor watersportliefhebbers 

Friesland is de ideale plek voor alle watersportliefhebbers. Op de grote meren kun je heerlijk zeilen, suppen, windsurfen, kitesurfen of waterskiën; alles is hier mogelijk. Op het water geniet je tijdens alle seizoenen van een ultiem gevoel van vrijheid, de wind door je haren en de zon op je gezicht. Tijdens je vaartocht kun je aanmeren bij toeristische plaatsjes of bij Friese ondernemers die je graag kennis laten maken met hun streekproducten.