Unieke wandeling met muziek over Rotterdams spoor

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
In Rotterdam is tussen 17 en 26 mei een unieke wandelroute te volgen met de ‘Over de Bogen’ wandeling. Het geeft een inkijkje in de oude Hofpleinspoorlijn, die volgend jaar wordt omgebouwd tot stadspark. Geïnteresseerden kunnen voor het eerst het traject bewandelen na de sluiting van de spoorlijn. En het is ook de laatste keer dat het kan, meldt Wandelnet.

De wandeling voert je door vier stadswijken van Rotterdam, over het oude spoor van de Hofpleinspoorlijn. Het is de eerste keer dat het spoor wordt opengesteld voor publiek. Daarom is Over de Bogen een unieke kans om dit stukje spoor te bewandelen. In 2025 start de aanleg van een stadspark, wat in 2027 klaar moet zijn. Waar vroeger de Hofpleinlijn langsreed, kun je straks wandelen tussen de bomen en het groen. Met twee kilometer lengte wordt dit het langste dakpark van het land.

Muziek

De wandeling ‘Over de Bogen’ is op twee manieren te ervaren. Zo kunnen geïnteresseerden in het eerste en laatste weekend een speciale live uitvoering van de compositie beleven die speciaal voor het evenement is gemaakt. Dat kan in de vorm van een wandelconcert waarbij je een koptelefoon draagt en de compositie zal veranderen in samenspel met de omgeving. Natuurlijk is het ook mogelijk om op eigen initiatief een wandeling te maken over het oude spoor. Er is muziek te beluisteren via installaties langs de route. Kaartjes voor de wandeling zijn al te koop. Meer info vind je hier.