Voor 75 cent per kwartier op de deelfiets door Noordoostpolder

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Lekker met de fiets door de polders. Dinsdagmiddag worden vijf deelfietshubs in de Flevolandse Noordoostpolder geopend. Vanaf dan kunnen mensen op een elektrische fiets het gebied verkennen. Via een app kan je een fiets reserveren, meldt Omroep Flevoland.

Vanuit Kraggenburg, het Waterloopbos, het Kuinderbos, op Schokland en bij Wellerwaard is het vanaf vanmiddag mogelijk om een elektrische deelfiets te huren. Er is voor deze plekken gekozen omdat hier ook fietsknooppunten liggen.

In de hubs vind je een overdekte stalling en oplaadpunten. Ook zijn er andere voorzieningen bij de hubs zoals horeca, parkeermogelijkheden en sanitaire voorzieningen.

Meerdere provincies

De fietshubs in de Noordoostpolder maken deel uit van een netwerk in meerdere provincies. Vanuit de Flevolandse polder kun je fietsen naar de Weerribben en Zuidwest-Drenthe. Ook daar vind je deelfietshubs. Later worden er nog twee geopend in Havelte en gemeente Steenwijkerland laat weten dat er binnen twee maanden ook hier zes hubs worden aangelegd.

Fiets huren

Om een elektrische deelfiets te huren moet je een speciale app downloaden, Deelfiets Nederland. Een fiets huren is overigens niet erg duur: je betaalt 75 cent per kwartier, oftewel drie euro per uur.