Gemeente Olst-Wijhe moet aantrekkelijker worden voor recreatie

Door Nationale Recreatiegids / Tijn Jansen
2 min
De gemeente Olst-Wijhe is een mooi gebied en heeft heel veel kansen in de sector recreatie en toerisme. Dat vindt wethouder Hans Olthof. Volgens Olthof worden de kansen voor recreatie in het gebied langs de IJssel te weinig benut, zegt hij in een artikel van De Stentor.

‘De groene tong tussen de Hanzesteden Deventer en Zwolle en de twee nationale parken Sallandse Heuvelrug en Nationaal Park de Hoge Veluwe.’ Dat is hoe de gemeente Wijhe-Olst zichzelf presenteert in de nieuwe plannen voor meer recreatie.

De drang om meer toerisme te verwelkomen is groot. In De Stentor spreekt Olthof van ''een seizoenscamping'' en ''het gebied vergroten''. Ook ''moeten mensen in de IJssel kunnen flaneren en in de dorpen moeten er streekmarkten komen''.

In Olst mag ook wel het nodige gebeuren volgens Olthof. Er moet een wandel- en fietsroute komen vanaf het informatiecentrum IJssel, lopend vanaf Den Nul naar het centrum van Olst en Wijhe. Door het aanleggen van een spartelvijver, een openluchttheater, struinpaden en sportmogelijkheden aan de Veerweg moet Olst aantrekkelijker worden voor toeristen.

Hans Olthof is in ieder geval enthousiast over de plannen. Hij noemt de gemeente Olst-Wijhe een ''gebied met potentie''.

 Beeld: Mabel Amber