Op deze plekken in Noord-Holland kun je in de zomer buiten zwemmen

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Voor het aankomende zwemseizoen heeft de provincie Noord-Holland weer de lijst met locaties voor buitenzwemmen bekendgemaakt. In totaal zijn er 151 plekken in de provincie waar jij in de zomer een heerlijke duik kunt nemen. Dat meldt Noord-Holland.

Bij de aanwijzing van zwemwater worden factoren zoals de kwaliteit van het water en de veiligheid van de locatie meegenomen. Daarom kan het zo zijn dat er in het nieuwe jaar locaties bijkomen of afvallen. Er is momenteel nog geen mogelijkheid voor inwoners en belanghebbenden om te reageren op de voorgestelde locaties.

Elk jaar wijst de provincie locaties aan voor zwemmen in oppervlaktewater. Daar vallen rivieren, meren, vijvers, kanalen en sloten onder. Voor alle locaties in Noord-Holland waar je buiten kunt zwemmen bekijk je het ontwerpbesluit van de provincie. Voor alle individuele locaties om te zwemmen kun je ook kijken op www.zwemwater.nl.

Reageren

Mensen die graag een reactie willen plaatsen op het ontwerpbesluit van de provincie kunnen dit doen van 6 februari tot en met 18 maart 2024.