Klein deel van Perry Sport en Aktiesport maakt doorstart

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Maximaal twintig filialen van de recent failliet verklaarde Unlimited Sports Retail-winkels, waar Perry Sport en Aktiesport onder vallen, maken een doorstart. Dat heeft de curator Kees van de Meent bekendgemaakt, meldt RTL Nieuws.

Van de in totaal 56 winkels van Unlimited Sports Retail worden er twintig voortgezet. Dat gaat de Britse Frasers Group doen. Dit is de eigenaar van winkelketens Sports Direct en Sports World. Momenteel heeft Frasers vijf winkels in Nederland. Die vallen onder de naam Sports World.

Daar komen nu dus maximaal twintig vestigingen bij. Welke winkels en hoeveel het er uiteindelijk worden, is nog niet bekend. Hierdoor is ook nog niet duidelijk hoeveel werkgelegenheid er behouden blijft.

1.100 medewerkers

Bij de winkels van Perry Sport, Sprinter en Aktiesport in Nederland werkten in totaal 1.1000 mensen. Wel is bekend dat de uitverkoop van de artikelen die er nu nog zijn doorgaat. Frasers wil namelijk werken met hun eigen voorraden. De uitverkoop loopt tot in ieder geval 1 maart.

Overname

Het is niet voor het eerst dat de keten waar Perry Sport onder valt failliet gaat. In 2016 ging de keten al eerder failliet. Toen werd het overgenomen door de Britse sportgigant JD Sports. Zij konden de keten echter ook niet rendabel maken.

Het leidde ertoe dat de afgelopen jaren al driekwart van de Perry Sport-filialen hun deuren hebben gesloten. Ook een andere richting inslaan, onder de formule Sprinter, was geen succes. De sportartikelenwinkel ging in december failliet.