Meer campings aangesloten bij Kamperen bij de Boer

Door Fleur Zomer
2 min
De Stichting Vrije Recreatie (SVR) heeft de afgelopen jaren meer agrarische bedrijven aan zich kunnen binden. Het resultaat: meer kampeerboerderijen. Inmiddels heeft de stichting zelfs 2000 campings bij zich aangesloten. De stijging in SVR-campings heeft te maken met zowel de agrarische bedrijven als met de consumenten. Dit meldt Pretwerk.nl

Agrarische bedrijven kiezen voor verblijfstak

Doordat het bestaan van boeren in de landbouw en veebouw in sommige gevallen onzeker is, hebben veel agrarische bedrijven de afgelopen jaren gekozen voor de toevoeging van een verblijfstak. Zo is de boerderij nu niet alleen een plek voor dieren of gewassen, maar vind je er ook campingplekken of andere accommodaties. Deze kampeerplekken sluiten zich vervolgens aan bij Kamperen bij de Boer om hun unieke stekje onder de aandacht van de consument te brengen.

 Grotere behoefte aan kleinschalige campings

In verband met diverse financiële tegenslagen in de recreatiesector zijn veel kleinschalige campings in de afgelopen paar jaar verdwenen. Maar, zo vertelt het bestuurslid van de SVR, de consument heeft juist een grotere behoefte aan dergelijke kampeerplekken. Daarnaast zijn kleinschalige campings vaak beter toegankelijk en voordeliger dan grote kampeerplaatsen. Ook dit draagt eraan bij dat de campings van Kamperen bij de Boer meer in trek zijn bij de consument.