Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Top 5 tripjes om heerlijk uit te waaien in Zeeland

Door Ilias van Bruggen
schedule 11 min
location_on [xx]km
Top 5 tripjes om heerlijk uit te waaien in Zeeland
De deltawerken, adembenemende natuur en geschiedenis. Zeeland zou je nooit in één woord kunnen omschrijven. Er zijn talloze avonturen om te beleven. Van verse vis scoren, lange strandwandelingen tot een museumtocht in de dorpjes, je verveelt je hier geen dag. Maar door het enorme aanbod kan het lastig zijn om een leuke dagtrip vast te stellen. Om jou alvast een houvast te geven, is hier daarom een lijst met de top vijf tripjes om lekker uit te waaien in Zeeland!

Zeeuwse stranden

We trappen de lijst af met de meest vanzelfsprekende manier om uit te waaien: een dagje naar het strand. Iedereen die eens naar Zeeland is geweest kan beamen dat de uitgestrekte stranden een perfecte locatie zijn om een handdoek neer te leggen, een zandkasteel te bouwen of een verfrissende duik te nemen in de Noordzee. Voor de kids zijn er veel speeltoestellen waar zij de hele dag zoet mee zijn. Na afloop kun je een hapje eten en iets drinken bij één van de strandpaviljoens verspreid over het strand. Een aanrader is de Zeeuwse bolus of een verse vismaaltijd!

Voor de actievelingen is er ook de mogelijkheid om te windsurfen of te strandzeilen. Vergeet je niet in te smeren!

Fietsroutes door Zeeland

Waar Zeeland misschien wel het meest bekend om staat is haar prachtige natuur. Daarom is het ook niet gek dat fietsen door de provincie een echte traktatie is. Huur een fiets of neem er zelf één mee om de uitgestrekte polders te verkennen, over de dijken te fietsen en schilderachtige dorpjes te ontdekken. Langs de wegen staan veel bloemenvelden en onderweg kom je veel rustige waterwegen tegen. De verschillende routes zijn voor elk publiek, of je nou met de kinderen een dagje erop uit wilt of een lange tocht wilt rijden. De provincie heeft een aantal fietsroutes opgesteld voor jou om te bekijken!

Stoomtrein Goes-Borsele

Vind je fietsen nét te veel moeite tijdens de vakantie maar wil je toch graag het landschap ontdekken? Dan is de stoomtrein tussen Borsele en Goes een leuk idee. Dit rijdende museum laat op een originele manier de landschappen van de Zak van Zuid-Beveland zien, die gekenmerkt worden door de bloemrijke dijken, boomgaarden en pittoreske boerderijtjes.

De rit gaat van Goes naar Hoedekenskerke en stopt vervolgens op station Kwadendamme. Daar is ook de mogelijkheid om even uit te stappen voor een bezoek aan Berkenhof’s Tropical Zoo. Deze grote overdekte tuin huist unieke vlinders, exotische vogels en reptielen.

City trip naar Zierikzee

Meer dan vijfhonderd monumenten, leuke en gezellige horecazaakjes en een oude haven kenmerken deze historische stad. Eigenlijk biedt het alles waar je naar op zoek bent voor een dagje stad: knusse restaurants, winkeltjes waar je heerlijke verse producten kunt kopen om mee te koken. Ook kun je je aanmelden voor een tour die vol enthousiasme over de rijke geschiedenis van Zierikzee vertelt. Wil je het dagje uit nog een beetje spectaculairder maken? Huur dan een bootje om zo de Oosterschelde op te varen.

Mossel- en oesterboulevard Yerseke

Voor mosselen en oesters moet je natuurlijk sowieso al naar Zeeland afreizen. Voor de écht beste zeevruchten verwijzen we je door naar de mossel- en oesterboulevard in Yerseke op het schiereiland Zuid-Beveland. Dit vissersdorpje staat bekend om de Zeeuwse mosselen en oesters. De Havendijk wordt in de zomer omgedoopt tot de mossel- en oesterboulevard, waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Strijk neer in één van de restaurantjes of maak een wandeling over de boulevard.

En als je er dan toch al bent, waarom dan niet volledig genieten van de gelegenheid? Vanaf Yerseke kun je namelijk prachtige rondvaarten maken door de Oosterschelde. Tijdens die tochten zijn er verschillende activiteiten om te doen. Zo kun je op een boot stappen om zeehonden te spotten, er is een speciale oestertour of maak je een tour op een mosselboot waarin je de vers gevangen mosselen direct aan boort opeet! Check de website van de Mosselboulevard voor meer info.

Op zoek naar leuke uitjes in andere provincies? Bekijk dan onze favoriete dagtripjes in Noord-Brabant en Noord-Holland!

06 december '23 (12:52)

Velsen krijgt 1,8 miljoen euro voor tweede elektrische pont

Voor de aanschaf van een tweede elektrische pont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid, krijgt de gemeente 1,8 miljoen euro van de provincie Zuid-Holland. Door een tweede pont aan de verbinding toe te voegen, kunnen inwoners van de regio weer iedere 10 minuten de oversteek van het Noordzeekanaal maken. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

06 december '23 (10:18)

Bootongeluk op de Waddenzee in 2022: dit kwam naar voren in het onderzoek

Bij het bootongeluk op de Waddenzee bij Terschelling in oktober 2022 voeren de snelboot Tiger van rederij Doeksen en de watertaxi De Stormloper van Watertaxi De Bazuin die met elkaar in botsing kwamen te hard. De snelboot voer daarbij meer dan twee keer te hard, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV).

05 december '23 ( 9:30)

Tot woensdagmiddag code geel in het noorden vanwege gladheid

Regen- en sneeuwval kunnen in het noorden van het land zorgen dat het plaatselijk glad is. Daarom geldt voor de noordelijke provincies - Friesland, Groningen en Drenthe - code geel. Die duurt tot morgenmiddag, meldt KNMI. 

04 december '23 (11:23)

Deze routes maken kans op de titel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’

Steeds meer wandelroutes worden gefilterd voor de eretitel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’. Momenteel zijn er nog tien routes over die kans maken op de prijs voor beste wandelroute in de Benelux. De winnaar wordt op 2 maart bekendgemaakt tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent. Dat meldt Fiets en Wandelbeurs.

04 december '23 ( 8:57)

Tips van ANWB en Rode Kruis voor winters weer

Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maakten zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseerden allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich konden voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

01 december '23 ( 9:12)

Onzekerheid over marathon Winterswijk vanwege dooi

De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.