Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vijf onbekende (maar keileuke) uitjes in Noord-Brabant waarmee jij de hele dag zoet bent

Door Ilias van Bruggen
schedule 11 min
Vijf onbekende (maar keileuke) uitjes in Noord-Brabant waarmee jij de hele dag zoet bent / Foto: "Kamera Express - Hollandse Biesbosch" door Ronald van der Graaf
En dan denk ik aan Brabant… Als je aan gezelligheid denkt, dan gaat er maar één provincie door jouw hoofd. Maar naast gezelligheid staat Noord-Brabant ook bekend om zijn prachtige natuur en historische geschiedenis. Van invloeden uit het Romeinse Rijk, cultuur en de Efteling, er valt enorm veel te ontdekken in de provincie. Er zijn zo veel leuke uitstapjes om te maken, dat je door de bomen de Biesbosch niet meer ziet. Om jou te ontnemen van keuzestress, hebben wij een lijst met de vijf leukste daguitjes in Noord-Brabant op een rijtje gezet.

Wanneer je alles wilt ontdekken dat Brabant te bieden heeft, ben je waarschijnlijk de hele zomer wel zoet. Er is een overvloed en diversiteit aan uitstapjes die je kan maken, van boeiende kunst tot imponerende architectuur.

Natuurlijk zijn er de vanzelfsprekende uitjes zoals de Efteling en Beekse Bergen. In dit artikel gaan wij echter in op de minder bekende – maar zeker niet minder leuke – uitjes in de provincie. Zo ontdek jij precies waar Brabant echt om draait!

Strijp-S, Eindhoven

Voor een bezoekje aan Eindhoven raden wij aan om eens een kijkje te nemen in de culturele hotspot Strijp-S in Eindhoven. Deze dynamische wijk heeft alles waar je naar zoekt: culturele bezienswaardigheden, leuke winkels en goede eetzaken. Het bruisende stadsdeel was voorheen een bedrijventerrein, waar ook de oude Philips-fabriek stond. In dat gebouw kun je nu genieten van een heerlijke koffie en gebak, met prachtig uitzicht over de stad.

Ook voor de kinderen is hier van alles te doen. Neem ze mee naar De Ontdekfabriek, waar je apparaten uit elkaar schroeft of zelf een film maakt. Ouders kunnen hier ontspannen aan de bar of lekker meedoen. Trek wel oude kleren aan als je naar De Ontdekfabriek gaat. Hier kun je alles vinden over actuele openingstijden en extra informatie.

Biesbosch

De Biesbosch is een unieke delta met bijzondere flora en fauna. Het wordt gekenmerkt door zoet water, maar ook met getij, wat tot een unieke biodiversiteit leidt. Er zijn veel uitjes rondom de Biesbosch om van te genieten, van wandelen over de vele bospaadjes door moerasgebieden – er is zelfs een verhoogd vlonderpad waar je over het water kan lopen – tot varen over de kronkelende beekjes en brede wateren. Bekijk voor meer informatie over alle verschillende daguitjes www.beleefdebiesbosch.nl.

BillyBird Park Hemelrijk, Volkel

Op zoek naar een leuk dagje uit met de kinderen? Dan is BillyBird Park Hemelrijk een geschikte optie! Of het nu regent of lekker weer is, binnen én buiten kunnen jouw kinderen zich de hele dag vermaken. In het park vind je niet alleen een mooi strandbad met binnen- en buitenattracties, er is ook een achtbaan, bootjesglijbaan en een enorme binnenspeeltuin aanwezig. Voor kinderen tot en met zes jaar is er ook een apart speelgebied.

Fort Sabina, Heijningen

Fort Sabina wordt ook wel ‘het best bewaarde geheim van West-Brabant’ genoemd. Die titel dankt het fort aan het feit dat de ruïne niet erg bekend is. Dat maakt het echter niet minder uniek. Het kustverdedigingswerk is in 1811 in opdracht van Napoleon gebouwd. Later in de Tweede Wereldoorlog is het fort ook een herberg geweest, toen de oprukkende geallieerden en de terugtrekkende Duitsers met elkaar in confrontatie kwamen bij de naastgelegen dorpjes. De bewoners van de omliggende dorpjes hebben hier toen een tijdje lang gescholen.

Maar wat is er precies te doen in het fort? Fort Sabina biedt allerlei verschillende evenementen op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Zo wordt hier het Festival van de Verbeelding georganiseerd, de Vlindernacht en wordt er een roofvogelshow gehouden. Op de site van Fort Sabina staat meer informatie over de evenementen.

GPS Tuk Tuk Challenge

‘Lach je stuk, met z’n allen in een Tuk Tuk’. Deze interactieve route leidt deelnemers door de Biesbosch, maar dan in een bijzonder voertuig: de Tuk Tuk. Je hoeft dus helemaal niet naar Azië te reizen om een keer in zo’n auto te rijden. Je kan daarvoor ook lekker in eigen land blijven!

De GPS Tuk Tuk Challenge is een teamopdracht waarmee de groep deelnemers wordt onderverdeeld over de verschillende tuk tuks. Elk team krijgt een navigatiesysteem, waarmee zij naar de eerste opdracht worden geleid. Vanaf daar moeten de deelnemers opdrachten uitvoeren om bij de volgende bestemming te komen. 

26 september '23 (15:02)

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

26 september '23 (14:59)

Ook ingebroken in auto van Barry Paf tijdens première Kane-docu

Ook in de auto van radio-dj Barry Paf is maandagavond tijdens de première van de documentaire over Kane ingebroken. Dat laat hij weten op Instagram. Eerder deelde Giel Beelen al dat zijn ruit diezelfde avond was ingeslagen en zijn spullen waren buitgemaakt.

26 september '23 ( 9:00)

Ingebroken in auto Giel Beelen: hele muziekbestand Radio4All weg

De ramen van de huurauto van Giel Beelen zijn maandagavond ingeslagen terwijl de radio-dj bij de première van de documentaire van de band Kane was. Dieven hebben twee laptops buitgemaakt waarop het "hele muziekbestand van Radio4All" staat. Dat vertelt Beelen, die creatief directeur van de nieuwe radiozender is, in een bericht op Instagram.

26 september '23 ( 8:55)

CBS: voor het eerst in jaren stijging aantal vrijwilligers

Zo'n vier op de tien Nederlanders deden vorig jaar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij een sportclub, school of kerk. Daarmee is het aandeel vrijwilligers in 2022 toegenomen na de flinke daling in de coronajaren. Desondanks is deze groep volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog altijd kleiner dan in de periode voor corona.

25 september '23 (10:41)

Uitvinder zoekt deelnemers voor pilot tegen fietsdiefstal

Uitvinder Thijs Schumacher zoekt deelnemers om zijn uitvinding te testen. Hij wil fietsdiefstal met zijn nieuwe uitvinding FRAME-ID voorkomen. Met dit verwijderbare scan-and-trace systeem, wat in de zadelstangbuis van de fiets wordt geplaatst, wil hij alle fietsen inwendig voorzien van een permanent scanbaar framenummer. Dit zet de fietsen op naam en zorgt mogelijk dat het aantal fietsdiefstallen in Nederland vermindert. Daarvoor is hij op zoek naar 20.000 vrijwilligers, meldt FRAME-ID.

25 september '23 (10:08)

Zoover: Nederlanders boekten meer lastminute zonvakanties en betaalden daar ook meer voor

Deze zomer hebben Nederlandse vakantiegangers 58 procent meer lastminute zonvakanties geboekt dan vorig jaar. Daarbij waren Turkije en Spanje de populairste bestemmingen bij vliegvakanties. De gemiddelde reissom voor een geboekte zonvakantie steeg van 1969 euro in 2022 naar 2282 euro dit jaar, een stijging van bijna 16 procent. Dat meldt boekingssite Zoover.

25 september '23 ( 9:29)

NBTC: flinke toename buitenlandse toeristen in Nederland verwacht

Nederland krijgt dit jaar waarschijnlijk flink meer buitenlandse toeristen over de vloer dan vorig jaar. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht afgerond bijna 21 miljoen internationale gasten. Dat zou neerkomen op een toename van 30 procent. Vooral Duitsers weten ons land vaker te vinden, volgt uit de nieuwe prognoses die de organisatie maandag naar buiten brengt.

22 september '23 (15:23)

Vijf tips voor ontspanning na (en tijdens) een lange werkweek

Het is september en dat betekent dat het echte leven weer gaat beginnen. De schoolstoelen zijn weer bezet, werkcomputers worden opgestart en de koffie op kantoor wordt in kannen aangesleept. Opleiding en werk zijn van essentieel belang, maar wat je daarbuiten om doet is misschien nog veel belangrijker. Om na het weekend met een frisse blik weer terug achter de laptop te kruipen, is hier een lijst met vijf tips om heerlijk tot rust te komen tijdens en buiten de werkweek.

22 september '23 (11:22)

Assense politiek wil voor altijd herten kunnen aaien

Kinderen in Assen doen hun uiterste best om het hertenkamp in de stad te behouden. Ook de Kinderraad heeft een oproep gedaan aan de politiek om het hertenkamp te laten staan. Nu heeft de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering ook haar steun betuigd aan de oproep. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

22 september '23 ( 8:50)

Radiozenders NPO kampten met onlinestoring, inmiddels verholpen

De radiozenders van de NPO kampen vrijdagochtend met een onlinestoring. Dat heeft een woordvoerder van de Publieke Omroep bevestigd.