Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vijf onbekende (maar keileuke) uitjes in Noord-Brabant waarmee jij de hele dag zoet bent

Door Ilias van Bruggen
schedule 11 min
location_on [xx]km
Vijf onbekende (maar keileuke) uitjes in Noord-Brabant waarmee jij de hele dag zoet bent / Foto: "Kamera Express - Hollandse Biesbosch" door Ronald van der Graaf
En dan denk ik aan Brabant… Als je aan gezelligheid denkt, dan gaat er maar één provincie door jouw hoofd. Maar naast gezelligheid staat Noord-Brabant ook bekend om zijn prachtige natuur en historische geschiedenis. Van invloeden uit het Romeinse Rijk, cultuur en de Efteling, er valt enorm veel te ontdekken in de provincie. Er zijn zo veel leuke uitstapjes om te maken, dat je door de bomen de Biesbosch niet meer ziet. Om jou te ontnemen van keuzestress, hebben wij een lijst met de vijf leukste daguitjes in Noord-Brabant op een rijtje gezet.

Wanneer je alles wilt ontdekken dat Brabant te bieden heeft, ben je waarschijnlijk de hele zomer wel zoet. Er is een overvloed en diversiteit aan uitstapjes die je kan maken, van boeiende kunst tot imponerende architectuur.

Natuurlijk zijn er de vanzelfsprekende uitjes zoals de Efteling en Beekse Bergen. In dit artikel gaan wij echter in op de minder bekende – maar zeker niet minder leuke – uitjes in de provincie. Zo ontdek jij precies waar Brabant echt om draait!

Strijp-S, Eindhoven

Voor een bezoekje aan Eindhoven raden wij aan om eens een kijkje te nemen in de culturele hotspot Strijp-S in Eindhoven. Deze dynamische wijk heeft alles waar je naar zoekt: culturele bezienswaardigheden, leuke winkels en goede eetzaken. Het bruisende stadsdeel was voorheen een bedrijventerrein, waar ook de oude Philips-fabriek stond. In dat gebouw kun je nu genieten van een heerlijke koffie en gebak, met prachtig uitzicht over de stad.

Ook voor de kinderen is hier van alles te doen. Neem ze mee naar De Ontdekfabriek, waar je apparaten uit elkaar schroeft of zelf een film maakt. Ouders kunnen hier ontspannen aan de bar of lekker meedoen. Trek wel oude kleren aan als je naar De Ontdekfabriek gaat. Hier kun je alles vinden over actuele openingstijden en extra informatie.

Biesbosch

De Biesbosch is een unieke delta met bijzondere flora en fauna. Het wordt gekenmerkt door zoet water, maar ook met getij, wat tot een unieke biodiversiteit leidt. Er zijn veel uitjes rondom de Biesbosch om van te genieten, van wandelen over de vele bospaadjes door moerasgebieden – er is zelfs een verhoogd vlonderpad waar je over het water kan lopen – tot varen over de kronkelende beekjes en brede wateren. Bekijk voor meer informatie over alle verschillende daguitjes www.beleefdebiesbosch.nl.

BillyBird Park Hemelrijk, Volkel

Op zoek naar een leuk dagje uit met de kinderen? Dan is BillyBird Park Hemelrijk een geschikte optie! Of het nu regent of lekker weer is, binnen én buiten kunnen jouw kinderen zich de hele dag vermaken. In het park vind je niet alleen een mooi strandbad met binnen- en buitenattracties, er is ook een achtbaan, bootjesglijbaan en een enorme binnenspeeltuin aanwezig. Voor kinderen tot en met zes jaar is er ook een apart speelgebied.

Fort Sabina, Heijningen

Fort Sabina wordt ook wel ‘het best bewaarde geheim van West-Brabant’ genoemd. Die titel dankt het fort aan het feit dat de ruïne niet erg bekend is. Dat maakt het echter niet minder uniek. Het kustverdedigingswerk is in 1811 in opdracht van Napoleon gebouwd. Later in de Tweede Wereldoorlog is het fort ook een herberg geweest, toen de oprukkende geallieerden en de terugtrekkende Duitsers met elkaar in confrontatie kwamen bij de naastgelegen dorpjes. De bewoners van de omliggende dorpjes hebben hier toen een tijdje lang gescholen.

Maar wat is er precies te doen in het fort? Fort Sabina biedt allerlei verschillende evenementen op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Zo wordt hier het Festival van de Verbeelding georganiseerd, de Vlindernacht en wordt er een roofvogelshow gehouden. Op de site van Fort Sabina staat meer informatie over de evenementen.

GPS Tuk Tuk Challenge

‘Lach je stuk, met z’n allen in een Tuk Tuk’. Deze interactieve route leidt deelnemers door de Biesbosch, maar dan in een bijzonder voertuig: de Tuk Tuk. Je hoeft dus helemaal niet naar Azië te reizen om een keer in zo’n auto te rijden. Je kan daarvoor ook lekker in eigen land blijven!

De GPS Tuk Tuk Challenge is een teamopdracht waarmee de groep deelnemers wordt onderverdeeld over de verschillende tuk tuks. Elk team krijgt een navigatiesysteem, waarmee zij naar de eerste opdracht worden geleid. Vanaf daar moeten de deelnemers opdrachten uitvoeren om bij de volgende bestemming te komen. 

28 mei '24 ( 8:42)

Frank van der Lende krijgt avondshow op Radio Veronica

Frank van der Lende krijgt een nieuw programma op Radio Veronica. De radio-dj gaat vanaf komende maandag de avondshow Frank tot Laat maken. Het programma is iedere week te horen van maandag tot en met donderdag tussen 21.00 en 00.00 uur.

27 mei '24 (12:13)

Provincie Overijssel maakt zich klaar voor flinke groei toerisme

Het gaat goed met het toerisme en recreatie in de provincie Overijssel. De sector, met 48.000 werkende mensen, kent een sterk herstel na de coronapandemie. Overijssel blijkt een populaire bestemming. Afwisselende landschappen, prachtige natuur en historische dorpen en steden zijn voor mensen de reden om naar de provincie te reizen. Ook zijn er relatief veel hoogwaardige campings. De verwachting is daarom dat steeds meer mensen Overijssel weten te vinden. In 2030 is er mogelijk sprake van 1 miljoen overnachtingen. In totaal zijn het er dan 10 miljoen, meldt de provincie.

23 mei '24 (15:24)

Einde tijdperk: geen 'Leukste uitje van Nederland' verkiezing meer

De ANWB stopt met de jaarlijkse verkiezing van het 'Leukste Uitje van Nederland'. Dit besluit is genomen na een periode van meer dan tien jaar waarin deze verkiezing een begrip was in de recreatiesector, zo meldt Pretwerk.

22 mei '24 (12:06)

Onderzoek: winkelstraten Nederland dit voorjaar veel drukker

De winkelstraten in Nederland zijn dit voorjaar veel drukker dan voorgaande jaren. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus, dat elk halfjaar de straten opgaat om het aantal passanten in winkelgebieden te tellen.

22 mei '24 (11:40)

Zo is gemeente Schouwen-Duiveland bezig met toerisme

In de provincie Zeeland is toerisme een belangrijke economische factor. Zo ook in de gemeente Schouwen-Duiveland. Toch staat het toerisme in de provincie, meldt Omroep Zeeland, onder druk. Bewoners van de gemeente Noord-Beveland staan niet te springen over de uitbreiding van Roompot. Schouwen-Duiveland merkt daar dan weer minder van, blijkt uit het tweejaarlijks symposium in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven over het vervolg van toerisme in de gemeente.

16 mei '24 (13:34)

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

16 mei '24 (13:15)

Corendon lanceert eigen vluchten naar Bonaire

Reisorganisatie Corendon introduceert een nieuwe route naar het Caribische eiland Bonaire. Met deze toevoeging aan hun aanbod van bestemmingen brengt Corendon reizigers rechtstreeks vanuit Nederland naar dit tropische paradijs, zo meldt TravelPro.

16 mei '24 ( 8:41)

Mogelijk een 'recordzomer' voor Easyjet door stijgende vraag naar vliegvakanties

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

15 mei '24 (13:18)

Lange files voorspeld in verband met Pinksterweekend

Ga jij vrijdag de weg op? Let dan goed op! Mensen die vrijdagmiddag de weg op gaan moeten rekening houden met veel files omdat het lange pinksterweekend dan start, meldt de ANWB. Veel mensen gaan voor het lange weekend naar een camping of vakantiepark. Ook op maandag, tweede pinksterdag, kan het druk worden op de weg omdat vakantiegangers dan weer naar huis gaan.

15 mei '24 ( 9:21)

Overgrote meerderheid klanten wil opnieuw boeken via vakantieplatform

Een klein 90 procent van klanten van vakantieplatformen zijn van plan in de komende drie jaar via hetzelfde platform te boeken. In de afgelopen drie jaar boekten klanten gemiddeld 3,3 keer bij eenzelfde partij, blijkt uit de Nationale Benchmark Vakantieplatformen. Dit is een onderzoek van Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders, meldt de organisatie.