Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Top 5 tripjes om heerlijk uit te waaien in Zeeland

Door Ilias van Bruggen
schedule 11 min
Top 5 tripjes om heerlijk uit te waaien in Zeeland
De deltawerken, adembenemende natuur en geschiedenis. Zeeland zou je nooit in één woord kunnen omschrijven. Er zijn talloze avonturen om te beleven. Van verse vis scoren, lange strandwandelingen tot een museumtocht in de dorpjes, je verveelt je hier geen dag. Maar door het enorme aanbod kan het lastig zijn om een leuke dagtrip vast te stellen. Om jou alvast een houvast te geven, is hier daarom een lijst met de top vijf tripjes om lekker uit te waaien in Zeeland!

Zeeuwse stranden

We trappen de lijst af met de meest vanzelfsprekende manier om uit te waaien: een dagje naar het strand. Iedereen die eens naar Zeeland is geweest kan beamen dat de uitgestrekte stranden een perfecte locatie zijn om een handdoek neer te leggen, een zandkasteel te bouwen of een verfrissende duik te nemen in de Noordzee. Voor de kids zijn er veel speeltoestellen waar zij de hele dag zoet mee zijn. Na afloop kun je een hapje eten en iets drinken bij één van de strandpaviljoens verspreid over het strand. Een aanrader is de Zeeuwse bolus of een verse vismaaltijd!

Voor de actievelingen is er ook de mogelijkheid om te windsurfen of te strandzeilen. Vergeet je niet in te smeren!

Fietsroutes door Zeeland

Waar Zeeland misschien wel het meest bekend om staat is haar prachtige natuur. Daarom is het ook niet gek dat fietsen door de provincie een echte traktatie is. Huur een fiets of neem er zelf één mee om de uitgestrekte polders te verkennen, over de dijken te fietsen en schilderachtige dorpjes te ontdekken. Langs de wegen staan veel bloemenvelden en onderweg kom je veel rustige waterwegen tegen. De verschillende routes zijn voor elk publiek, of je nou met de kinderen een dagje erop uit wilt of een lange tocht wilt rijden. De provincie heeft een aantal fietsroutes opgesteld voor jou om te bekijken!

Stoomtrein Goes-Borsele

Vind je fietsen nét te veel moeite tijdens de vakantie maar wil je toch graag het landschap ontdekken? Dan is de stoomtrein tussen Borsele en Goes een leuk idee. Dit rijdende museum laat op een originele manier de landschappen van de Zak van Zuid-Beveland zien, die gekenmerkt worden door de bloemrijke dijken, boomgaarden en pittoreske boerderijtjes.

De rit gaat van Goes naar Hoedekenskerke en stopt vervolgens op station Kwadendamme. Daar is ook de mogelijkheid om even uit te stappen voor een bezoek aan Berkenhof’s Tropical Zoo. Deze grote overdekte tuin huist unieke vlinders, exotische vogels en reptielen.

City trip naar Zierikzee

Meer dan vijfhonderd monumenten, leuke en gezellige horecazaakjes en een oude haven kenmerken deze historische stad. Eigenlijk biedt het alles waar je naar op zoek bent voor een dagje stad: knusse restaurants, winkeltjes waar je heerlijke verse producten kunt kopen om mee te koken. Ook kun je je aanmelden voor een tour die vol enthousiasme over de rijke geschiedenis van Zierikzee vertelt. Wil je het dagje uit nog een beetje spectaculairder maken? Huur dan een bootje om zo de Oosterschelde op te varen.

Mossel- en oesterboulevard Yerseke

Voor mosselen en oesters moet je natuurlijk sowieso al naar Zeeland afreizen. Voor de écht beste zeevruchten verwijzen we je door naar de mossel- en oesterboulevard in Yerseke op het schiereiland Zuid-Beveland. Dit vissersdorpje staat bekend om de Zeeuwse mosselen en oesters. De Havendijk wordt in de zomer omgedoopt tot de mossel- en oesterboulevard, waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Strijk neer in één van de restaurantjes of maak een wandeling over de boulevard.

En als je er dan toch al bent, waarom dan niet volledig genieten van de gelegenheid? Vanaf Yerseke kun je namelijk prachtige rondvaarten maken door de Oosterschelde. Tijdens die tochten zijn er verschillende activiteiten om te doen. Zo kun je op een boot stappen om zeehonden te spotten, er is een speciale oestertour of maak je een tour op een mosselboot waarin je de vers gevangen mosselen direct aan boort opeet! Check de website van de Mosselboulevard voor meer info.

Op zoek naar leuke uitjes in andere provincies? Bekijk dan onze favoriete dagtripjes in Noord-Brabant en Noord-Holland!

22 september '23 ( 9:58)

Nederlands fietsnetwerk loopt voor 10 procent door de natuur

In 2022 liep ongeveer 10 procent van het Nederlandse fietsnetwerk door natuur. Dat is goed voor zo’n 15.000 kilometer aan fietspaden en -wegen. Het grootste deel van de fietspaden, 28 procent, loopt door bebouwd gebied met weinig of geen groen. Dat meldt het CBS op basis van gegevens van de Fietsersbond in de publicatie Nederland in cijfers 2023.

22 september '23 ( 8:46)

Staatsbosbeheer organiseert wandelingen door wolvengebied Veluwe

Staatsbosbeheer organiseert in oktober twee wandelingen over de Hoog Buurlose Heide op de Veluwe om mensen te laten zien hoe schaapskuddes kunnen functioneren in een gebied waar tegenwoordig ook wolven zitten. Het is voor het eerst dat de natuurbeheerder publiek toont hoe het Veluwse wolvenbeleid eruit ziet. Daar is volgens Staatsbosbeheer veel belangstelling voor. De kans dat deelnemers aan de wandelingen een wolf zien is overigens zeer klein, aldus een woordvoerder van Staatsbosbeheer.

20 september '23 (15:26)

Nunspeet vraagt toestemming om voor zes maanden wolven te mogen doden

De Gelderse gemeente Nunspeet heeft de provincie Gelderland toestemming gevraagd om voorlopig voor zes maanden wolven te mogen doden in het landelijk gebied ten westen van het dorp Elspeet. Volgens het gemeentebestuur is er een sterke toename te zien in het aantal dieren dat de laatste tijd is gedood door een wolf. Het gaat om schapen en een pony. Nunspeet hoopt volgens een woordvoerder dat de Gelderse provinciebestuurder Harold Zoet (BBB) het verzoek van Nunspeet meeneemt naar Brussel, waar hij Europese politici donderdag gaat vertellen dat Gelderland wil kunnen ingrijpen tegen wolven die problemen veroorzaken.

20 september '23 (12:13)

Berg je zomerkleding nog niet op

We hebben de eerste herfststorm al weer achter de rug. Het kwik is weer gedaald en de bladeren beginnen al te verkleuren. Toch is het nog niet helemaal het einde van de zomer. Door orkaan Nigel krijgen we volgende week nog een paar dagen lekker weer met temperaturen rond de 24 graden, meldt Weeronline. Dus houd die zonnebril nog maar even op je neus. 

20 september '23 (11:55)

Provincie doet aangifte tegen Chemours wegens illegale lozing

De provincie Zuid-Holland heeft aangifte gedaan tegen Chemours wegens een illegale lozing. Het chemische bedrijf uit Dordrecht heeft in het afvalwater een stof geloosd waarvoor het geen vergunning heeft: trifluorazijnzuur (TFA). Dat is een PFAS-verbinding die het RIVM onder de potentieel zeer zorgwekkende stoffen schaart.

19 september '23 ( 9:03)

Noorderlicht kleurt Nederlandse hemel

Op verschillende plaatsen in het noordelijk deel van Nederland is maandagavond het noorderlicht te zien geweest. Er kwamen meldingen uit onder meer Noord-Holland (Egmond aan Zee), Friesland (Zweins) en vanaf de Afsluitdijk. Op X hebben mensen beelden gedeeld.

19 september '23 ( 8:46)

Wederom code geel in Noord-Holland en Waddengebied vanwege harde windstoten

In Noord-Holland en het Waddengebied geldt dinsdag opnieuw code geel. Het KNMI verwacht in de middag en avond zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur, met name in de kustgebieden. De weerwaarschuwing geldt vooralsnog van 13.00 uur tot 22.00 uur.

18 september '23 (10:35)

Aziatische tijgermug al in acht provincies gesignaleerd

De Aziatische tijgermug, die ernstige ziektes kan overbrengen op mensen, is deze zomer al in acht provincies gesignaleerd. De mug werd in dertien woonwijken gevonden en daarnaast op andere plaatsen zoals bij bandenbedrijven en in tuincentra. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt tot eind augustus ongeveer 65 vindplaatsen op de website. In sommige plaatsen, zoals Nijverdal in Overijssel, zijn op negen verschillende plekken tijgermuggen gevangen.

18 september '23 ( 9:02)

Meer dan 10.000 egels gespot tijdens Egeltelling

Bij de jaarlijkse Egeltelling zijn zondagavond tot dusver ruim 10.000 egels geteld. Het gaat om 10.187 levende egels en 255 dode egels, aldus een woordvoerster van de Zoogdierenvereniging. Vorig jaar werden in het hele weekend in totaal 9400 egels geteld.

18 september '23 ( 8:59)

Code geel in westen om regen en onweer, windstoten in de avond

In een deel van het land geldt maandag code geel. In de ochtend trekken regen- en onweersbuien richting het noorden. Daarbij is vooral in het westen kans op windstoten van rond de 60 kilometer per uur en hagel.