Wandelnet komt met nieuwe NS-wandeling

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Afgelopen maand heeft Wandelnet in samenwerking met de NS een nieuwe NS-wandeling gepresenteerd. Tijdens de wandeling, die ‘Tussen Lek en Linge’ heet, loop je van het station in Culemborg naar station Beesd. Je komt o.a. door natuurgebied Vretstrooi, maar ook door het bekende landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dit meldt Wandelnet. 

De wandeling dankt zijn naam aan het feit dat hij over natte, laaggelegen gronden tussen twee rivieren in loopt: de Lek en de Linge. Er zijn meerdere bezienswaardigheden om van te genieten tijdens het lopen. Zo kom je door de enige woonwijk in Culemborg, direct tegenover het station. Hoewel het niet direct bijzonder klinkt, is dit wel een interessant deel van de route. Het is namelijk een ecowijk waar alles draait om duurzaamheid, energiebesparing en groenbeheer. Rustige asfaltweggetjes leiden je naar beboste percelen en open polderland met prachtige onverharde paden. De route eindigt in het eeuwenoude landgoed Mariënwaerdt met bossen, akkers, statige lanen en de loom slingerende Linge.

De route volgt delen van het Betuwepad, Wandelnetwerk Rivierenland en Klompenpad Leidschehoevenpad. Volgens Wandelnet is deze NS-wandeling geschikt voor de avontuurlijk ingestelde wandelaar die smalle bruggetjes en modderige paden (tijdens en na regenachtige periodes) als uitdaging ziet.

Door: Nationale Recreatiegids