Drie awards voor ANWB Camping van het Jaar 2023 uitgereikt

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De ANWB heeft drie prijzen uitgereikt in het kader van Camping van het jaar. De prijs voor fijnst familiecamping gaat naar Comfortcamping Scheldeoord in Baarland, Camping De Nesse in Limmen wint de prijs voor beste kleine camping en de meest bijzondere huuraccommodatie is volgens de ANWB(-leden) Wikkelhouse op Vakantiepark Beerze Bulten in Beerze. 18.000 kampeerders stemden op de verkiezing Camping van het Jaar. Dit melden Pretwerk en ANWB. 

Om de prijs voor beste familiecamping aan zee te winnen, moet een camping niet verder dan 500 kilometer van zee liggen, minimaal 4,5 ANWB-sterren hebben en in het bezit zijn van een restaurant, speelplek en animatie voor kinderen. En er moeten natuurlijk vakantieverblijven te huur zijn. Dit jaar is dat Comfortcamping Scheldeoord, die de maximale vijf sterren in de ANWB-classificatie heeft, omdat er een binnen- en buitenzwembad is, een peuterbad, restaurant, supermarkt, animatieteam, speelgelegenheden en er ruime kampeerplekken zijn.

Camping De Nesse in het Noord-Hollandse Limmen wint vanwege de rust, heeft slechts 28 kampeerplekken en genoeg faciliteiten voor kinderen tot acht jaar.

Meest bijzondere huuraccommodatie

Wikkelhouse op vakantiepark Beerze Bulten is de meest bijzonder huuraccommodatie omdat het zo goed als volledig uit hout bestaat, een tweepersoonsbed en slaapbank heeft, een babybed, eettafel met vierstoelen, flatscreen tv, airco, een badkamer met douche, wc en wastafel en een uitgebreid keukenblok. Volgens de ANWB is het verleidelijk om binnen te blijven, maar heeft Beerze Bulten ook genoeg faciliteiten om van te genieten, zoals een zwemparadijs, indoor speelparadijs, brasserie, bowlingbaan én supermarkt.

Door: Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky