Spelende Drentse wolvenwelpen voor het eerst te zien op beeld

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Een wildcamera in het Drents-Friese Wold heeft drie spelende wolvenwelpen vastgelegd. Op de beelden zie je de dieren kauwen op een tak, rondrennen en spelen met elkaar. Dat meldt RTV Drenthe. 

De opnames zijn van augustus dit jaar, de welpen waren toen drie maanden oud. Om de rust te waarborgen en de kans op verstoring door mensen te voorkomen, komen de beelden nu pas naar buiten.

Hol gevonden

Het is het kroost van het wolvenkoppel dat al ruim een jaar in Zuidwest-Drenthe rondloopt. Hans Hasper, provinciaal coördinator van het Wolvenmeldpunt, heeft na heel wat speurwerk de plek gevonden waar de ouders de welpen achterlaten als ze gaan jagen. "Het is een rustige plek in het bos waar de welpen zich uren moeten vermaken, tot de ouders terugkomen met voedsel", vertelt hij aan RTV Drenthe.

De beelden geven Hasper veel informatie. Hij ziet dat de welpen goed doorvoed zijn en dat ze er "bijzonder gezond uitzien". Ze zijn volgens Hasper al iets groter dan de ouders en hebben een wat dikkere vacht. Of de welpen uiteindelijk een eigen roedel in Drenthe gaan stichten is nog niet te zeggen. Dat kan volgens Hasper ook in Duitsland gebeuren.

De beelden bekijk je hier

Door: Nationale Recreatiegids