5,5 miljoen toegezegd voor extra steun groene boa's

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Bij een werkbezoek aan Landgoed Ockenburgh hebben ministers Van der Wal (Natuur & Stikstof) en Yesilgöz (Justitie & Veiligheid) 5,5 miljoen euro steun toegezegd aan extra steun voor de groene boa's. Deze boa's zijn ervoor verantwoordelijk dat bos, natuur en landelijke gebieden toegankelijk blijven en veilig om te recreëren. Dit meldt Natuurmonumenten. 

De afgelopen jaren hebben de groene boa's het drukker gekregen. Door toenemende bezoekersaantallen in de Nederlandse natuur kost het zowel meer mankrachten in het veld als meer tijd achter het bureau om de administratie af te handelen. Het geldbedrag is dan ook meer dan welkom volgens Sandra Minnesma, groene boa van het Zuid Hollands Landschap. Ze benadrukt dat door de huidige druk de focus vooral bij beveiligen ligt, terwijl het de bedoeling is dat er ook aandacht moet zijn voor natuurbeheer. 

Eerste stap

Teo Wams, directeur Natuurbeheer van Natuurmonumenten en vertegenwoordiger namens de Groene boa Coalitie noemt het beloofde bedrag een goed begin. Maar voor het goed functioneren van de groene boa's zullen meer investeringen nodig zijn zegt hij. Minister Yesilgöz-Zegerius zegt dan ook toe dat er de komende tijd meer steun zal komen voor de groene boa. Door toenemende druk op buitengebied en afnemende politieaanwezigheid wordt hun taak alleen maar groter stelt ze. 

Door: Nationale Recreatiegids