Faunabescherming maakt bezwaar tegen belagen wolf met paintballkogels

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Dierenrechtenorganisatie De Faunabescherming heeft bezwaar gemaakt tegen het voornemen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe om de wolf te beschieten met paintballkogels. De wolf is tam geworden, en komt dichtbij mensen die het park bezoeken. De provincie Gelderland gaf toestemming voor het beschieten van de wolf. Dit meldt Vroege Vogels. 

Om te zorgen dat de wolf weer schuw wordt, moet het worden afgeschrikt. De provincie denkt dat dit alleen kan door het dier te beschieten. De wolf mag niet worden afgeschoten omdat het een beschermde diersoort is. De Faunabescherming noemt de maatregel ''ondoordacht" en is volgens de stichting in strijd met de Europese regels. Daarnaast is de Faunabescherming het niet eens met het feit dat de maatregel voor de hele provincie geldt, terwijl de wolf alleen op de Hoge Veluwe voorkomt. 

Aangifte

De Faunabescherming heeft daarnaast ook aangifte gedaan tegen de directie van het park Hoge Veluwe, omdat deze de wolf expres tam zouden hebben gemaakt. De directie van het park was altijd al tegen de komst van de wolf. Door het tam te maken zou het dier kunnen worden afgeschoten, omdat het zo een gevaar kan vormen voor de mens. 

Door: Nationale Recreatiegids