Amsterdamse haven gaat strenger handhaven op opgeven havengeld

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De Port of Amsterdam gaat vanaf december strenger controleren en handhaven als het gaat om het opgeven van binnenhavengeld door schippers. Uit onderzoek blijkt dat het verzuim hierbij vrij groot is. Dit meldt de Binnenvaartkrant. 

Om het verzuim tegen te gaan geeft de haven eigenaren eerst nog een kans. Schippers krijgen een herinnering als ze vergeten opgave te doen en wie niet op tijd het verschuldigde bedrag betaalt, krijgt een toeslag die per keer oploopt. Die herinnering zal gewaardeerd worden. Uit een klantenonderzoek bleek dat schippers namelijk geregeld vergeten opgave te doen. Als er na de herinnering niks gebeurt, zal er echter wel actie worden ondernomen. 

Van het binnenhavengeld wordt de onderhoud van de haven betaald en is dus belangrijk voor iedereen die gebruik maakt van de Amsterdamse haven. Voor wie verzuimd opgave te doen, is de boete 100 euro. Heb je eenmalig verzuimd zelf opgave te doen in die periode moet je ten minste 250 euro extra betalen. Bij meermaals verzuim in de afgelopen 180 dagen is de straf 500 euro.

Door: Nationale Recreatiegids