Rijkswaterstaat faciliteert ook deze winter online aanmeldsysteem voor bruggen

Door Redactie Nationale recreatiegids
1 min
Rijkswaterstaat komt deze winter met een online aanmeldsysteem waarmee schippers een passage kunnen aanvragen bij bruggen en sluizen buiten de openingstijden om. Door deze ‘bediening op afroep’ kunnen reizen nauwkeuriger worden gepland. De functie is voor zowel vrachtvervoer als voor recreanten beschikbaar. Dit meldt Varendoejesamen.nl. 

Schippers kunnen via de website doorgang aanvragen. Hierbij geven ze aan voor welk object de bediening wordt aangevraagd en het gewenste tijdstip. Rijkswaterstaat kan dan de dienstregeling precies plannen. Soms kan er een alternatieve tijd worden voorgesteld. De regeling gaat vanaf vandaag van start. Schippers kunnen terecht op www.vaarweginformatie.nl voor het aanvragen van doorgang. 

Deze methode kan worden gebruikt voor de volgende objecten: Algerabrug, Brug in A9 Spaarndam over Zijkanaal C, Brug Oudeschouw, Brug Uitwellingerga, Buitenhuizerbrug, Eilandbrug Kampen, Haringvlietbrug, Koninginnensluis, Muntsluis, Noordersluis Utrecht, Ramspolbrug, Van Brienenoordbrug, Zuidersluis Nieuwegein.

Door: Nationale Recreatiegids