Natuurmonumenten cancelt uit voorzorg bijeenkomst over de wolf wegens protest

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Cees van Kempen zou in het bezoekerscentrum Dwingelderveld een lezing geven over de wolf in Nederland. Op diverse sociale media bleek echter dat er een groep is die deze gelegenheid aan wil grijpen om te protesteren tegen de wolf. Vrijwilligers en medewerkers vonden de taal die hierbij gebruikt werd bedreigend overkomen. De lezing is daarom afgelast en het centrum is komende zondag dicht. Dit meldt Natuurmonumenten. 

Natuurmonumenten geeft aan dat zij de veiligheid en ook het veiligheidsgevoel van hun vrijwilligers erg belangrijk vinden. Omdat door het aangekondigde protest dit laatste werd weggenomen, heeft de organisatie besloten de lezing af te lasten. Natuurmonumenten heeft contact met de gemeente en provincie over de kwestie. 

Wolf

Natuurmonumenten ziet het als haar taak om mensen te informeren over de natuur in Nederland. De wolf laat de laatste tijd nogal wat stof opwaaien sinds de soort weer een aantal jaar in Nederland verblijft. De organisatie probeert iedereen zo goed mogelijk te informeren over de wolf, en werkte daarom ook mee aan de film van Cees van Kempen. Natuurmonumenten geeft aan dat de komst van de wolf is voor iedereen wennen en leren is. In een statement zeggen ze niet weg te kijken voor de uitdagingen die erbij komen kijken en voor het natuurbeheer intensief samen te werken en te praten met boeren met boeren, jagers, burgers, recreatieondernemers en bestuurders. Dat een informatieve dag over de wolf niet door kan gaan door het 'gepolariseerde debat', wordt zeer betreurd. 

Door: Nationale Recreatiegids