Wandelpaden Staatsbosbeheer in Westerwolde overgedragen aan lokale stichting

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Stichting Wandelen in Westerwolde gaat ruim 85 kilometer aan wandelpaden beheren. Deze paden zijn nu in beheer van Staatsbosbeheer. Dit meldt RTV Noord. 

Stichting Wandelen in Westerwolde is een belangenvereniging voor wandelaars in de omgeving van de Groningse provincie. Activiteiten van de vereniging zijn het beheren en begaanbaar houden van bestaande paden, en het uitzetten van nieuwe routes. In totaal heeft het nu 444,3 kilometer aan routes in beheer. Daar komt binnenkort nog 85 kilometer bij die het overneemt van Staatsbosbeheer. 

De stichting wil op deze paden vooral de hoeveelheid paaltjes die wandelroutes aangeven verkleinen. Dit zijn er nu teveel volgens voorzitter  Henk Oosterhuis, waardoor de situatie onoverzichtelijk wordt. Wandelen in Westerwolde heeft met de extra paden 529,5 kilometer aan verantwoordelijkheid. Het zal vooral klein onderhoud doen, zoals het weghalen van laaghangende takken. Groot onderhoud wordt nog door Staatsbosbeheer gedaan. Voor alle activiteiten is de stichting afhankelijk van vrijwilligers. 

Door: Nationale Recreatiegids