Reptielentrek zorgt voor afgesloten weg door Fochteloërveen

Door Redactie Nationale recreatiegids
1 min
De komende dagen wordt de Fochteloërveenweg tijdelijk afgesloten om reptielen en amfibieën de kans te geven om de weg veilig over te steken. De weg loopt dwars door het Natura-2000 gebied het Fochteloërveen. Door de drukte op deze weg lopen veel reptielen en amfibieën, die nu hun jaarlijkse trek maken, gevaar. Daarom heeft de gemeente Ooststellingwerf besloten de weg tussen bepaalde uren af te sluiten. Dit meldt Natuurmonumenten. 

De weg door het Fochteloërveen zal de komende dagen tussen 9 en 18 uur deels worden afgesloten voor het verkeer op de momenten dat veel reptielen en amfibieën zich op de weg bevinden. Verkeersregelaars informeren bestuurders ter plekke.

Volgens Natuurmonumenten is het Fochteloërveen is een aantrekkelijk gebied voor reptielen en amfibieën. Meerdere malen per jaar trekken de dieren de weg over van de randzones naar de wateren in het hoogveen en vice versa. Door de zonnige herfstweek komen de dieren ook nu weer in beweging. In een paar dagen tijd zijn er al vijftig slangen doodgereden. Om te voorkomen dat er nog veel meer slachtoffers vallen wordt de weg door het hoogveengebied deels afgesloten.

Door: Nationale Recreatiegids