Egeltelling een succes, maar de egel is nog niet uit de problemen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Afgelopen weekend hebben 3900 deelnemers meegedaan aan de jaarlijkse egeltelling. Er werden bijna 10.000 egels geteld, een hoog aantal, maar het zit nog lang niet op het niveau van de jaren '90. Dit meldt Vroege Vogels. 

Met 670 tellingen heeft Zuid-Holland het eigen record van 220 egeltellingen verbroken en staat daarom ook dit jaar weer aan de top. Gelderland, vorig jaar nummer 3, heeft dit jaar van plek gewisseld met Noord-Holland met respectievelijk 589 en 552 tellingen. Provincie Groningen haalt met 339 tellingen niet de top 3, maar heeft wel het record van meeste aantal egels per telling. Een deelnemer telde in een zitting maarliefst 20 egels. 

Egelvriendelijke tuin

Toch is het hoge aantal egels nog geen teken dat het goed gaat, het aantal is nog aanzienlijk lager dan in de jaren negentig. De Zoogdiervereniging, die de telling organiseert, roept daarom de mensen op om de egel een handje te helpen. De beste manier om dit te doen is het egelvriendelijk maken van de tuinen in Nederland. Het helpt de egel als er afwisseling is in de tuin met grasvelden, struiken, andere planten en rommelige plekken. Maak ook doorkruipgaatjes in de schutting. 

Door: Nationale Recreatiegids