Natuurcamping in de Hoge Veluwe sluit ondanks handtekeningenactie

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Een petitie met ruim tweeduizend handtekeningen weerhoudt de eigenaar van Nationaal Park De Hoge Veluwe er niet van om de natuurcamping daar te sluiten. Ondertekenaars zijn teleurgesteld dat hun favoriete camping sluit, maar volgens de directeur van het park stond de camping twintig jaar geleden al op de nominatie om dicht te gaan. De camping heeft een flinke onderhoudsbeurt nodig en het rendement is erg laag. Dit meldt Omroep Gelderland.

De camping bevindt zich in de buurt van ingang Hoenderloo. Er is een flinke investering nodig in het campinggebouw en elektrische aansluitpunten. Omdat het niet de kernactiviteit van het park is en de financiële middelen er niet voor zijn, gaat de camping dicht.

'Kamperen loopt terug'

“Tijden zijn veranderd, kamperen loopt terug. Zelfs zo hard dat we de camping vaak niet helemaal vol krijgen. En zelfs als dat wel zo is, komen we er niet mee uit”, legt parkdirecteur Seger van Voorst tot Voorst uit. Bezoekers houden zich daarnaast niet aan de openingstijden, waardoor campinggasten gewaarschuwd of zelfs beboet moeten worden na sluitingstijd. Het park wil dat fauna tot rust komt.

Door: Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky