N246 bij Buitenhuizen krijgt natuurimpuls van Rijkswaterstaat

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Na het vellen van een groot aantal populieren te hebben verwijderd in het kader van verkeersveiligheid, werkt Rijkswaterstaat samen met lokale natuurorganisaties aan een natuurimpuls langs de N246 bij Buitenhuizen. Dit meldt Rijkswaterstaat 

Nadat de populieren waren verwijderd kwam Kontakt Milieubeheer Zaanstreek (KMZ) met de wens om de natuur in de omgeving van dit gebied te versterken. Rijkswaterstaat werkt nu samen met KMZ om dit te realiseren. Zover zijn er al broedgaten voor wilde bijen geboord en verrijken 2 verblijfkasten voor rosse- en dwergvleermuizen en een torenvalkkast de natuuroever. Ook is er een ooievaarsnest in de buurt geplaatst. 

Vissenbossen

In de winter zullen hier nog meer faciliteiten bijkomen. Zo zullen er zogeheten vissenbossen worden aangelegd: stapels wilgentakken die onder water schuilplaatsen bieden aan jonge vissen. Op de plek waar voorheen de populieren stonden, komen weer bomen te staan. Het plan is een grote diversiteit aan gewassen neer te planten. Zo wil men onder andere de zwarte populier, ratelpopulier, Noorse- en veldesdoorn, els, ruwe- en zachte berk, haagbeuk, wintereik, zoete kers, wilde appel, lijsterbes en winterlinde planten. Ook worden er 7 soorten heesters geplant.

Door: Nationale Recreatiegids