Brabantse wandelaars ontwikkelen wandelroute van 35 kilometer

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Jaren lang waren enthousiaste wandelaars tussen Tilburg en Loonse en Drunense Duinen ontevreden over het ontbreken van een degelijke wandelroute. Drie jaar geleden namen enkele wandelaars daarom het initiatief om zelf een route te maken. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Pauwelspad

Het zogeheten Pauwelspad is afgelopen zondag officieel geopend voor het publiek. De route kan onderverdeeld worden in een westelijke en een oostelijk lus van rond de 17 kilometer. Met gebruik van actuele kaarten en wandelapps wisten de vrijwilligers paden aan elkaar te verbinden. Wandelfanatiekelingen vonden dat er een groot gemis was aan routes in de richting van Loon op Zand en Udenhout.

Geen nieuwe paaltjes 

Samen met Stichting Nieuwe Warande hebben de wandelaars daarom nieuwe knooppunten toegevoegd aan bestaande paden. Toch was het niet het doel om meer paaltjes te plaatsen. Centraal stond vooral de mogelijkheid om deze Brabantse natuurgebieden vanuit een ander perspectief te zien. Het is mogelijk om op de website een folder met een routekaartje 

Door: Nationale Recreatiegids