Watersport wordt steeds populairder op de Hiswa te Water beurs

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De landelijke watersportbeurs Hiswa te Water is tot en met 4 september in volle gang. De beurs kenmerkt het toenemende enthousiasme voor de watersport in Nederland. Sinds de coronapandemie zit deze branche in de lift. Onderzoek van NBTC en Waterrecreatie Nederland bevestigen deze vermoedens. Dit meldt BNR.

Reisgedrag

Het reisgedrag van mensen is volgens de onderzoeken veranderd. Waarbij men voorheen reisde van plek naar plek, blijven mensen tegenwoordig enkele dagen op één vast plek. De havens weerspiegelen deze trend. Tijdens de Hiswa te Water Beurs is dit veranderde consumentenpatroon terug te zien in de meer dan 330 uitgelichte boten. Een balngrijke kanttekening is dat het aanschaffen en onderhouden van een boot weggelegd blijft voor een kleine groep mensen.

Stille motor

Een belangrijk onderwerp van de beurs is duurzaamheid. Elektrische motoren boeken ook terreinwinst in de recreatievaart. Sommige modellen zijn zelf gemaakt van gerecyclede petflessen. Het is goed mogelijk dat het oude dieselslurpende fregat over enkele jaren plaatsmaakt voor een muisstille witte e-boat van kunststof. 

Door: ANP