Je gewone fiets omtoveren tot een e-bike?

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Twee ondernemers uit Den Bosch hebben een interessante startup opgericht. Ze bouwen gewone fietsen om tot elektrische fietsen. Zo willen ze mensen aansporen om sneller de fiets te pakken in plaats van de auto. Dit meldt Omroep Brabant.

Universeel 

Binnen een kwartier kun je al een omgebouwde ‘Heyfiets’ hebben. Oorspronkelijk hadden ondernemers Jodi en Samuel het idee om een accu te ontwikkelen die op verschillende elektrische fietsen past. Dit bleek lastig door de verschillende modellen die niet gericht waren op universeel gebruik. Zo kwamen de heren op het idee om een accu te maken die op elke fiets past.

Duurzaam 

De uitvinding is bedoeld om onnodig afval tegen te gaan. Als een elektrische fiets kuren heeft wordt deze al snel bij het grofvuil gezet. De Heyfiets brengt hier verandering in. De accu gaat een stuk langer mee en kan op elke fiets gemonteerd worden. Door het voorwiel te vervangen en de trappers uit te rusten met een sensor kan de fiets in 15 minuten aangestuurd worden door een elektrisch systeem.

Door: Nationale Recreatiegids