De beste en slechtste Amsterdamse zwemplekken op een rijtje

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Vanaf vandaag geldt er een Nationaal Hitteplan. Omdat de temperaturen tot op de 40 graden kunnen oplopen zijn mensen als snel geneigd om te gaan zwemmen. Toch zijn er bepaalde plekken waar je beter niet kunt zwemmen. Waar kun je in onze hoofdstad het beste zwemmen en waar niet? Dit meldt AT5. 

Officiële plekken

Er zijn volgens de gemeente Amsterdam zes officieel aangewezen zwemplekken. Dit zijn het strand van IJburg, het Diemerpark, Strand de Hoge Dijk, Nieuwe Meer, Sloterplas en de Gaasperplas. Bij deze laatste twee zwemplekken geldt een negatief zwemadvies. De waterkwaliteit is dermate vervuild of gevaarlijk dat men wordt afgeraden om hier af te koelen.

Onofficiële zwemplekken  

Naast de aangewezen plekken zijn er ook plekken waar mensen uit zichzelf gaan zwemmen. Vooral locaties waar al toegankelijke stijgers staan komen hiervoor in aanmerking. Denk aan Park Somerlust langs de Amstel, het Entrepotdok bij Artis of het water bij de Bogortuin en het Stenen Hoofd. Hier waarschuwt de Gemeente niet alleen voor verontreinigd water maar ook voor boten.

Door: Nationale Recreatiegids