Waar kun je deze zeldzame vlinder spotten?

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
In de buurt van Losser en Oldenzaal, bij het Duivelshof, is een zeldzame kleine ijsvogelvlinder gespot. De heidevelden zijn een ideaal plek voor deze vlindersoort. Dit meldt Natuurmonumenten. 

Diversiteit

Naast bossen zijn er in Overijssel veel heidevelden, poelen en struiken te vinden. Deze diversiteit aan gebieden zorgt voor omstandigheden waar de kleine ijsvogelvlinder goed onder gedijd. Toch staat de vlinder al geruime tijd op de Rode Lijst. Natuurorganisaties werken deze lijst bij voor alle diersoorten die op het punt staan om te verdwijnen.

Inspanningen

Dankzij de inspanningen van een groep vrijwilligers heeft de vlinder een beperkte terugkeer kunnen maken. Herstelde heidegronden zorgen voor meer leefruimte. Naast het Duivelshof kun je de kleine ijsvogelvlinder ook spotten in het Roderveld tussen Oldenzaal en Denekap. De vlinder is ook te vinden in het Krabbeveld tussen Losser en Oldenzaal.

Ga je zelf op pad in de natuur? Houd rekening met het poreuze leefgebied van de vlinder. Lukt het om er één te spotten? Blijf rustig en neem contact op met Natuurmonumenten. Zo kunnen zij de verspreiding van de vlinder beter in kaart brengen. 

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Natuurmonumenten