Woonzorgcentra in Noordoostpolder brengen camping naar bejaarden toe

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Gebouwen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land faciliteren de komende weken een tijdelijk kampeerterrein voor senioren. Op deze manier kunnen ouderen die slecht ter been zijn alsnog genieten van het vakantiegevoel. Dit meldt Omroep Flevoland. 

Kampeergevoel

Met enkele tenten en caravans trekt de welzijnscoördinator van de zorggroep langs verschillende accommodaties van ouderen. In gesprekken met de bewoners kwam naar voren dat velen nog een keertje in hun leven het kampeergevoel wilden ervaren. Het gaat daarbij om hele praktische dingetjes. Met je voeten in het gras of neerploffen in een witte stoel onder de luifel. Een vuurkorf voor de sfeer en een waslijn met wat sokken maken de kampeerbeleving compleet.

97 jaar oud

Een van de bewoners is zelfs 97. Ze vond het een geweldig initiatief omdat ze vroeger vaak heeft gekampeerd. Dankzij het lekkere weer kunnen bewoners met elkaar spelletjes spelen, barbecueën en zelfs meedoen aan een playbackshow. Na een week vertrekt de camping weer naar het volgende zorgcentrum.

Iedereen is welkom

De reizende camping bestaat al sinds 2016 en wordt op verschillende plekken in Nederland georganiseerd. Kleinkinderen, kinderen en achterkleinkinderen zijn ook van harte welkom om eens ouderwets met hun opa’s of oma’s te klaverjassen aan de opvouwtafel.

Door: Nationale Recreatiegids