Amsterdam neemt maatregelen tegen eikenprocessierupsen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In de gemeente Amsterdam is de strijd tegen de processierups begonnen. De Gemeente probeert dit te doen door op een natuurlijke wijze de verspreiding van nesten tegen te gaan. Mocht je een nest aantreffen, schroom dan niet om een melding te maken op de website van de gemeente Amsterdam. Dit meldt de Gemeente. 

Irritatie

Eikenprocessierupsen kunnen mensen enorm tot last zijn door hun microscopische haartjes. Deze haartjes kunnen leiden tot jeuk, huiduitslag of geïrriteerde luchtwegen. Vooral rond half juni komen de klachten veel voor.

Natuurlijke oplossingen 

De Gemeente bestrijdt de rupsen met natuurlijke oplossingen. Door nestkasten in de buurt van eiken te hangen worden natuurlijke vijanden ingezet om de plaag te bestrijden. Dit kunnen vogels of vleermuizen zijn. Op plekken waar dit niet mogelijk is maakt de Gemeente gebruik van een soort stofzuiger. In uiterste gevallen kan er zelfs een gasbrander worden ingezet.

Via deze link kun je een melding maken van een eikenprocessierupsnest in de buurt van Amsterdam. Het is tevens mogelijk om te bellen naar 14 020.

Door: Nationale Recreatiegids