Veilig Verkeer Nederland organiseert bijeenkomst met fietstocht in Limburg

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Steeds vaker verongelukken mensen met de fiets. Dit is deels te verklaren door het aandeel elektrische fietsen onder senioren. Om wegwijs te worden op de vele fietspaden die Nederland rijk is organiseert Veilig Verkeer Nederland daarom een voorlichting in de Limburgse plaats Maasbracht. Dit meldt de Limburger.  

Senioren in het verkeer 

Iedereen moet kunnen bewegen in het verkeer, ongeacht leeftijd of beperking. Tijdens de bijeenkomst krijgen senioren de gelegenheid om hun fietservaringen met elkaar te delen. Verder is er ook ruimte voor het delen van recreatieve tips of mooie routes.

Naast kennisuitwisseling is een verkeerstraining deel van de bijeenkomst. Aan de hand van foto’s, filmpjes en discussiepunten wordt getracht om vat te krijgen op de plek van senioren in het verkeer van 2022. De bijeenkomst wordt om 16:00 afgesloten met een fietstocht. 

Praktische info 

Het evenement vindt plaats op 15 juni van 13:30 tot 17:00 in De Herberg, Sintelstraat 23 te Maasbracht. Er is een maximum aan het aantal deelnemers. In totaal kunnen er twintig mensen meedoen aan de bijeenkomst. Opgeven van tevoren is verplicht en kan via: m.dam@gemeentemaasgouw.nl.