Zero Waste Tour: Op wandeltocht zonder plastic of troep in Apeldoorn

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Op zaterdag 4 juni vindt in Apeldoorn een Zero Waste Tour plaats. Het doel van de stadswandeltocht is bewustwording creëren bij de deelnemers. Hoe kun je bijvoorbeeld zo min mogelijk plastic verpakkingen gebruiken? De organisatie van Zero Waste Nederland helpt je hier een handje bij, met behulp van een actieve dag. Dit meldt Indebuurt Apeldoorn.

Minder plastic 

Onze supermarkten liggen tjokvol met plastic verpakkingen die niet altijd nodig zijn. Met behulp van herbruikbare bakjes en zakjes kun je al een stuk minder plastic gebruiken. Het overduidelijke voordeel is de milieuwinst; plastic belandt minder snel in de natuur. Verder scheelt het ook qua afval en vermindert de vraag naar plasticproductie.

Praktische informatie 

Deelnemers verzamelen bij de fietsenstelling van de Paslaan tussen 9.00 en 12.00 uur. De begeleiders nemen deelnemers mee langs vijf verschillende verpakkingvrije ondernemingen. De aangesloten ondernemers laten zien hoe zijn omgaan met verpakkingen. Ook lokale gidsen hebben meegewerkt om vorm te geven aan een avontuurlijke stadswandeling. Tickets kosten vijf euro en kunnen besteld worden via deze link.

Door: Nationale Recreatiegids