Van Drenthe tot Limburg geldt vandaag code geel

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Onlangs heeft het KNMI code geel afgegeven voor minstens vijf provincies. Volgens het weerinstituut kunnen de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg hevige onweersbuien verwachten aankomende middag. Dit meldt Nu.nl en Dagblad van het Noorden.   

Open water

Het KNMI en Weerplaza waarschuwen vooral recreanten voor activiteiten op open water. Dankzij de verwachte storm is het op dit soort plekken goed mogelijk om gewond te raken dankzij blikseminslagen. Ook open velden zijn gevaarlijke plekken. Campinggasten dienen hun tent extra stevig vast te zetten, desnoods met houten haringen.

Blikseminslag  

Het advies is bij heftige onweersbuien is doorgaans om te schuilen bij een plek met een hoog punt. De bliksem zal zijn weg vinden naar het hoogste punt in een bepaalde omgeving. Mocht je echt vast zitten in een open weiland of veld, probeer dan te bukken met je handen over je oren.

Extreem weer 

Op sommige plekken wordt het landinwaarts zo’n 27 graden Celsius. De kustprovincies lijken vooralsnog gespaard te worden door het weer. Meteorologen geven aan dat deze stormen de toon gaan zetten aankomende zomer. Dit jaar wordt het wederom een historisch warme zomer met grote kans op extreem weer.

Door: Nationale Recreatiegids